Saldūs keksiukai


Saldūs keksiukai su šokoladu ir vaisiais 🍫🍓

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 1 pakelis kepimo miltelių (10 g)
  • 100 g sviesto (ištirpinto)
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 200 ml pieno
  • 100 g šokolado (susmulkinto)
  • 100 g šviežių arba šaldytų uogų (pvz., vyšnių, mėlynių, braškių) 🍇
  • Žiupsnelis druskos
  • Vanilės ekstraktas (pagal skonį)

Recepto žingsniai:

1. Paruoškite tešlą

Pirmiausia į didelį dubenį suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Kruopščiai išmaišykite sausas sudedamąsias dalis.

2. Sumaišykite skystas sudedamąsias dalis

Kitame inde, sumaišykite ištirpintą sviestą, kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite, kol ingredientai sujungsis į vientisą konsistenciją. 🥄

3. Sujunkite ingredientus

Lėtai pilkite skysčius į sausų ingredientų mišinį ir maišykite, kol tešla taps homogeniška. Svarbu nepermaišyti! 😊

4. Įdėkite šokoladą ir uogas

Į tešlą atsargiai įmaišykite smulkintą šokoladą ir pasirinktas uogas. Tai suteiks keksiukams papildomo skonio ir spalvos! 🎉

5. Paruoškite formeles

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Tuo tarpu paruoškite keksiukų formeles. Jas galite ištepti sviestu arba įdėti popierines keksiukų formeles, kad būtų lengviau išimti.

6. Kepkite keksiukus

Tešlą tolygiai paskirstykite po keksiukų formeles, užpildydami jas maždaug 2/3. Kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukai taps auksinės spalvos ir išsikels. Patikrinkite, ar jie iškepę, įsmeigdami medinį pagaliuką: jei jis ištraukimas švarus, keksiukai paruošti! 🔍

7. Atvėsinkite ir patiekite

Leiskite keksiukams atvėsti formelėse apie 5 minutes, tada atsargiai išimkite juos ir palikite visiškai atvėsti ant grotelių. Galite papuošti juos cukraus pudra arba šokolado glaistu prieš patiekiant. 🎂

Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą