Mėlynių keksiukai
Ar ieškote skanios ir lengvai paruošiamos kepimo recepto? Šie mėlynių keksiukai 🫐 puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams! Juos galite pavalgyti tiek šiltus, tiek šaltus. Štai detalus receptas, kaip juos pagaminti.
Ingredientai
- 250 g miltų
- 150 g cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 2 dideli kiaušiniai 🥚
- 120 ml pieno 🥛
- 60 ml aliejaus (pvz., saulėgrąžų ar kokosų)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 200 g šaldytų arba šviežių mėlynių 🫐
- Cukraus pudros pabarstymui (nebūtina)
Paruošimo procesas
1. Paruoškite tešlą
Pradėkite nuo to, kad įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Imkite didelį dubenį ir sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Šie ingredientai suteiks keksiukams puikų skonį ir tekstūrą.
2. Kiaušinių ir skysčių mišinio paruošimas
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, aliejumi ir vanilės ekstraktu. Gerai išplakite, kol mišinys taps vientisas ir švelnus.
3. Sujungimas
Į miltų mišinį supilkite kiaušinių ir pieno mišinį. Švelniai maišykite, kol viskas gerai susimaišys, tačiau būkite atsargūs, nes permaišius keksiukai gali būti kieti. Galiausiai įmaišykite mėlynes ir švelniai juos paskirstykite tešloje.
4. Keksiukų kepimas
Pasiruoškite keksiukų formą, ją ištepkite sviestu arba naudokite kepimo popierių. Su šaukštu suformuokite keksiukų masę į ¾ formos talpos. Kepkite orkaitėje maždaug 18-20 minučių arba iki kol keksiukai taps aukso spalvos ir į juos įkišus medinį pagaliuką jis išliks sausas.
5. Patiekimas
Leiskite keksiukams atvėsti formoje apie 5 minutes, o po to perkelkite juos ant aušinimo grotelių. Jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra, kad suteiktumėte dar daugiau skonio ir elegancijos. 🥳
Skanaus! 🍽️
Pasigaminkite šiuos mėlynių keksiukus su šeima ar draugais, ir mėgaukitės skoniu ir šiluma, kurią teikia namų virtuvė. Jūs tikrai nenusivilsite!