Mandarinų keksiukas 🍊
Ingredientai:
- 1 puodelis miltų
- 1/2 puodelio cukraus
- 1/2 puodelio sviesto (minkšto)
- 2 kiaušiniai
- 1/2 puodelio pieno
- 1/2 puodelio mandarinų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- Cukraus pudros (patiekimui, neprivaloma)
Gaminimo eiga:
1. Paruošiame ingredientus:
Prieš pradedant, pasiruoškite visus ingredientus. Mandarinai turi būti nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sviestas turi būti minkštas, todėl jei jis šaldytuve, palikite jį kambario temperatūroje 30 minučių.
2. Sumaišome sausas medžiagas:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite, kol visos sausos medžiagos bus tolygiai pasiskirsčiusios.
3. Kiti ingredientai:
Kitoje talpoje sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi. Po 2-3 minučių, kol masė taps kreminė ir puri, įmuškite kiaušinius, vieną po kito. Po kiekvieno įmušimo gerai išmaišykite.
4. Pridėkite pieną:
Pridėkite pieną į sviesto ir kiaušinių masę, gerai išmaišykite.
5. Sujungimas:
Į paruoštas sausas medžiagas pamažu supilkite sviesto mišinį. Švelniai maišykite, kol viskas bus gerai sujungta. Nebijokite, jeigu tešla bus truputį grumuliuota, tai yra normalu.
6. Pridėkite mandarinus:
Sklandžiai įmaišykite supjaustytus mandarinus, kad jie tolygiai pasiskirstytų tešloje.
7. Paruošiame kepimo formą:
Kepimo formą (keksiukų skardą) išklokite popierinėmis formelėmis arba kelis kartus ją ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais, kad keksiukai nebenorėtų prilipti.
8. Kepimas:
Pilkite tešlą į paruoštas formas, užpildydami jas maždaug 2/3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (350°F) ir kepkite keksiukus apie 20-25 minutes, arba kol jie taps auksinės spalvos ir, įkišus medinę pagaliuką, jis išeis sausas.
9. Atvėsiname:
Iškepę keksiukai išimkite iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti formoje apie 5 minutes. Tada perkelkite į atvėsinimo tinklą, kad visiškai atvėstų.
10. Patiekiame:
Pasirinktinai galite pabarstyti keksiukus cukraus pudra 🍬 ir patiekti su arbata ar kava.
Skanaus! 🧁
Pastaba: Galite eksperimentuoti su kitomis vaisių rūšimis, pavyzdžiui, su apelsinais ar spanguolėmis, kad gautumėte skirtingus skonius!