Mandarinų pyragas yra paprastas, bet skanus pyragas. Pavyzdžiui, mandarinų pyragas užtruks šiek tiek ilgiau nei obuolių pyragas, nes kiekvieną mandarino skiltelę reikės nulupti nuo plėvių. Galiausiai jūsų sunkus darbas pasiteisins, o nulupti griežinėliai tirps burnoje. Tikras malonumas prie arbatos ar kavos puodelio.
Sudedamosios dalys
Kad paruoštume mandarinų pyragą šarlotę -, mums reikės:
- cukraus – 1 puodelis;
- kvietinių miltų – 1 puodelis;
- kepimo miltelių – 0,5-1 šaukštelis;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- mandarinai – 3 vnt;
- cukraus pudros – pagal skonį.
Metodas
- Prieš kepdami paruoškite mandarinus: pašalinkite žievelę, padalykite mandarinus į skilteles ir nulupkite odelę. Tai užtruks 30-40 minučių.
- Dubenyje plakite kiaušinius, kol jie padvigubės, tada palaipsniui suberkite cukrų ir plakite iki baltos spalvos.
- Į tešlą suberkite miltus ir kepimo miltelius. Jei norite, kad tešla labiau pakiltų, galite įberti 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių. Įdėjau pusę arbatinio šaukštelio.
- Švelniai išmaišykite tešlą mentele, pagal skonį įmaišykite mandarinų žievelės. Tešla bus vidutinio tirštumo grietinės konsistencijos.
- Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Ant viršaus paskleiskite mandarinus. Nereikia spausti, tešla pradės kilti, kai iškeps, o mandarinai susigers į tešlą. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad kišo aukštis priklausys nuo formos dydžio. Aš turiu 22 cm formą, jūs galite naudoti 20-23 cm formą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite mandarinų kišą 25-30 minučių. Paruoštą neįtikėtinai skanų pyragą atvėsinkite ant lentynos.
- Šarlotė su mandarinais, apibarstytais cukraus pudra ir supjaustytais gabalėliais, gali būti patiekiama į stalą.
- Gero apetito!