Mandarinų Pyragas

Mandarinų pyragas yra paprastas, bet skanus pyragas. Pavyzdžiui, mandarinų pyragas užtruks šiek tiek ilgiau nei obuolių pyragas, nes kiekvieną mandarino skiltelę reikės nulupti nuo plėvių. Galiausiai jūsų sunkus darbas pasiteisins, o nulupti griežinėliai tirps burnoje. Tikras malonumas prie arbatos ar kavos puodelio.

Sudedamosios dalys

Kad paruoštume mandarinų pyragą šarlotę -, mums reikės:

  • cukraus – 1 puodelis;
  • kvietinių miltų – 1 puodelis;
  • kepimo miltelių – 0,5-1 šaukštelis;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • mandarinai – 3 vnt;
  • cukraus pudros – pagal skonį.

Metodas

  1. Prieš kepdami paruoškite mandarinus: pašalinkite žievelę, padalykite mandarinus į skilteles ir nulupkite odelę. Tai užtruks 30-40 minučių.
  2. Dubenyje plakite kiaušinius, kol jie padvigubės, tada palaipsniui suberkite cukrų ir plakite iki baltos spalvos.
  3. Į tešlą suberkite miltus ir kepimo miltelius. Jei norite, kad tešla labiau pakiltų, galite įberti 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių. Įdėjau pusę arbatinio šaukštelio.
  4. Švelniai išmaišykite tešlą mentele, pagal skonį įmaišykite mandarinų žievelės. Tešla bus vidutinio tirštumo grietinės konsistencijos.
  5. Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Ant viršaus paskleiskite mandarinus. Nereikia spausti, tešla pradės kilti, kai iškeps, o mandarinai susigers į tešlą. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad kišo aukštis priklausys nuo formos dydžio. Aš turiu 22 cm formą, jūs galite naudoti 20-23 cm formą.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite mandarinų kišą 25-30 minučių. Paruoštą neįtikėtinai skanų pyragą atvėsinkite ant lentynos.
  7. Šarlotė su mandarinais, apibarstytais cukraus pudra ir supjaustytais gabalėliais, gali būti patiekiama į stalą.
  8. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą