Sriuba su makaronais ir bulvėmis
Ingredientai
- Bulvės – 5 vnt.
- Vištienos krūtinėlė (su oda) – 300 g
- Vanduo – 1,6 l
- Druska – pagal skonį
- Svogūnas – 0,5 vnt.
- Makaronai (bet kokie makaronai) – 120 g
- Juodųjų maltų pipirų – pagal skonį
- Žaliasis svogūnas – 5 plunksnos
- Lauro lapas – 1 vnt.
Žingsnis po žingsnio receptas
- Tikriausiai visi žino, kaip virti sriubą su bulvėmis ir makaronais 🙂 Tai pats žinomiausias pirmojo patiekalo variantas, tačiau net ir tokią populiarią sriubą galima virti įvairiai: ant vandens ar ant sultinio, su dešrele ar daržovių mišiniu, kepant ar nekepant – variantų daugybė! Dabar gaminsime sriubą su makaronais, bulvėmis, vištiena ir be kepimo. Gausis ir lengva, ir soti sriuba, skani, paprasta ir niekada nenuobodi 🙂 Gaminti!
- Pradžiai pasiruoškite bulves, vištienos krūtinėlę, vandenį, druską, svogūnus, makaronus, maltus pipirus, žaliuosius svogūnus ir lauro lapus. Vištienos krūtinėlę virkite, kol išvirs, tada išimkite iš susidariusio sultinio ir supjaustykite (jei filė yra su kaulu, išimkite kaulą, jei norite, galite palikti odą). Grąžinkite vištieną į sultinį, pasūdykite.
- Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir svogūną, reikės pusės didelio svogūno arba viso mažo svogūno.
- Perkelkite bulves į puodą su vištienos sultiniu ir virkite, kol bulvės suminkštės. Likus 5 minutėms iki to, į sriubą įdėkite svogūną, o kai bulvės bus paruoštos, svogūną išimkite, toliau jo nereikės.
- Tada į sriubą sudėkite makaronus ir virkite, kol išvirs.
- Kai makaronai bus paruošti, išjunkite ugnį, sriubą nukelkite nuo viryklės į šalį, kad puodas kuo greičiau nustotų toliau kaisti. Į sriubą įberkite žalumynų (svogūnų, krapų, petražolių – pasirinkti), šiek tiek maltų pipirų ir lauro lapų.
- Po 5 minučių sriubą su makaronais ir bulvėmis galima pilti ir patiekti – pakvieskite visus prie stalo;)
- Ir gero apetito!