Džiovintą duoną arba džiūvėsėlius užpilkite staigiu verdančiu vandeniu ir palikite 5-6 valandoms. Supilkite košę į indą. Imbierą 20 minučių pavirkite vandenyje, tada nukoškite, supilkite į košę, užvirinkite ir atvėsinkite. Įpilkite obuolių sirupą, cukrų ir šiltu verdančiu vandeniu ištirpintas mieles ir palikite raugti. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite jį šiltoje vietoje, kad palaikytų temperatūrą (20-25oC) 6-10 valandų. Kai susidarys tirštos putos, atsargiai jas pašalinkite. Perkoškite, supilkite skystį į butelius, neužpildydami iki viršaus, ir sandariai uždarykite butelius su mėginiais. Tada jį atvėsinkite. Po 12 valandų kisielius bus paruoštas.
Produktai Lietuviškas imbierinis kisielius
ruginė duona 800g
arba ruginės duonos trupiniai 300 g
obuolių sirupas 300 g
presuotos mielės 36 g
imbieras 6 g
vanduo 5,5 l