- Raudonieji lęšiai – 210 gramų;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Saldžioji paprika – 1 vnt;
- Salieras – 1 stiebas;
- Pomidorai – 2 vnt;
- Pomidorų pasta – 1 šaukštelis;
- Čili pipirai – 0,5 šaukštelio;
- Sausa adžika – 1 šaukštelis;
- Džiovintos kalendros – 1 šaukštelis;
- Druska – pagal skonį.
Žingsnis po žingsnio receptas
- Nesu iš tų, kurie mėgsta plikytas košes, bet ne per seniausiai įsimylėjau lęšius. Mėgstu iš jų gaminti sriubas, o dabar – ir košes. Skonis labai subalansuotas, todėl jo tiesiog negalima nemėgti. Iškart po užvirimo košė būna gana plona, bet kai šiek tiek pastovi, ji tampa tirštesnė. Man nereikia dar kartą pasakoti apie lęšių naudingumą. Tačiau kodėl gi ne, jei norite paįvairinti savo stalą liesu patiekalu? Labai skanu!
- Mums reikės šių ingredientų:
Kelis kartus perplaukite lęšius, kol vanduo bus skaidrus, ir atidėkite į šalį. Raudonieji lęšiai greitai išverda, todėl jų nereikia iš anksto mirkyti vandenyje.
- Nuplaukite lęšius
- Susmulkinkite česnaką ir smulkiai supjaustykite svogūną.
- Visas daržoves susmulkinkite peiliu. Susmulkinkite salierą, pagal skonį susmulkinkite aitriąją papriką ir smulkiai supjaustykite. Paprikas supjaustykite išilgai griežinėliais, tada smulkiai supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Nulupkite ir nulupkite pomidorus ir juos sutrinkite
- Įkaitintame aliejuje pakepinkite česnaką ir svogūną, kol taps permatomi (kelias sekundes). Sudėkite visas daržoves. Maišydami kepkite dar 5 minutes. Įmaišykite prieskonius. Nesūdykite druskos.
- Pagardinkite lęšių košę.
- Tada sudėkite lęšius.
- Įdėkite lęšių.
- Supilkite vandenį santykiu 1:2. Užvirkite ir virkite, kol lęšiai išvirs.
- Supilkite vandenį.
- Viršuje užvirinkite vandenį, bet viduje vis dar yra šiek tiek vandens. Maišant lęšiai taps vis kreminiai ir kreminiai.
- Dabar galite sūdyti pagal skonį.
- Pagardinkite druska.
- Sudėkite pjaustytus pomidorus ir šaukštelį pomidorų pastos. Virkite dar 10 minučių. Paragaukite ir, jei reikia, įpilkite daugiau citrinos sulčių.
- Sudėkite pomidorus.
- Lęšių košė paruošta. Jis labai sotus ir skanus.
Kruopščiai nuplaukite lęšius po tekančiu vandeniu. Sudėkite lęšius į puodą ir užpilkite vandeniu (1,5 karto daugiau nei vandens). Užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Maišydami virkite 10 minučių po dangčiu. Paruoštas patiekalas gerokai palengvės. Pagal skonį košę pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Gero apetito!