Lengva vištienos sriuba su vermišeliais Receptas


Lengva vištienos sriuba su vermišeliais 🍲

Ingredients:

  • 200 g vištienos krūtinėlės 🍗
  • 1 morka 🥕
  • 1 bulvė 🥔
  • 1 svogūnas 🧅
  • 1 saliero stiebas 🌿
  • 100 g vermišelių 🍜
  • 2 litrai vandens 💧
  • Druska pagal skonį 🧂
  • Pipirai pagal skonį 🌶️
  • Šviežios petražolės garnyrui 🌿

Paruošimo procesas:

1. Vištienos paruošimas:

Pradėkite nuo vištienos krūtinėlės. Gerai ją nuplaukite po šaltu vandeniu. Supjaustykite ją mažais gabalėliais. 🍗

2. Daržovių paruošimas:

Nuvalykite ir supjaustykite svogūną smulkiai. Morką ir bulvę nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Saliero stiebą taip pat supjaustykite smulkiai. 🥕🥔🧅

3. Sriubos gaminimas:

Dideliame puode užvirkite 2 litrus vandens. Kai vanduo užvirs, įdėkite jau supjaustytą vištieną. Virkite 10 minučių, kol vištiena pradės kepti. 🥘

4. Daržovių pridėjimas:

Į puodą su virta vištiena įdėkite smulkintą svogūną, morką, bulvę ir salierą. Pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Virkite apie 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės. 🍲

5. Vermišelių pridėjimas:

Kai daržovės bus beveik paruoštos, į puodą įdėkite vermišelius. Virkite pagal instrukcijas ant pakuotės, paprastai tai trunka apie 5-7 minutes. 🍜

6. Pabaiga ir serviravimas:

Kai vermišeliai bus paruošti, patikrinkite sriubos skonį ir, jei reikia, pridėkite dar druskos ar pipirų. Sriubą nukelkite nuo ugnies. Patiekite karštą, papuošiant šviežiomis petražolėmis. 🌿

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą