Lengva vištienos sriuba su vermišeliais 🍲
Ingredients:
- 200 g vištienos krūtinėlės 🍗
- 1 morka 🥕
- 1 bulvė 🥔
- 1 svogūnas 🧅
- 1 saliero stiebas 🌿
- 100 g vermišelių 🍜
- 2 litrai vandens 💧
- Druska pagal skonį 🧂
- Pipirai pagal skonį 🌶️
- Šviežios petražolės garnyrui 🌿
Paruošimo procesas:
1. Vištienos paruošimas:
Pradėkite nuo vištienos krūtinėlės. Gerai ją nuplaukite po šaltu vandeniu. Supjaustykite ją mažais gabalėliais. 🍗
2. Daržovių paruošimas:
Nuvalykite ir supjaustykite svogūną smulkiai. Morką ir bulvę nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Saliero stiebą taip pat supjaustykite smulkiai. 🥕🥔🧅
3. Sriubos gaminimas:
Dideliame puode užvirkite 2 litrus vandens. Kai vanduo užvirs, įdėkite jau supjaustytą vištieną. Virkite 10 minučių, kol vištiena pradės kepti. 🥘
4. Daržovių pridėjimas:
Į puodą su virta vištiena įdėkite smulkintą svogūną, morką, bulvę ir salierą. Pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Virkite apie 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės. 🍲
5. Vermišelių pridėjimas:
Kai daržovės bus beveik paruoštos, į puodą įdėkite vermišelius. Virkite pagal instrukcijas ant pakuotės, paprastai tai trunka apie 5-7 minutes. 🍜
6. Pabaiga ir serviravimas:
Kai vermišeliai bus paruošti, patikrinkite sriubos skonį ir, jei reikia, pridėkite dar druskos ar pipirų. Sriubą nukelkite nuo ugnies. Patiekite karštą, papuošiant šviežiomis petražolėmis. 🌿
Skanaus! 😋