lasisa su grietinele

Senelės geriausia kada nors raugintos grietinės lazanija

Tai geriausias mano močiutės lazanijos receptas, tik vietoj rikotos naudoju grietinę (šią gudrybę perėmiau iš savo uošvės). Ji visada ją gamino gimtadieniams ir ypatingoms progoms. Jo gaunasi daug, todėl gamindama sau ir savo vaikinui sumažinu perpus. Tai labai sūrus patiekalas, todėl kartais papildomai įmaišau šiek tiek pomidorų padažo.

Ingredientai

  • ½ svaro maltos kiaulienos dešros
  • ½ svaro maltos jautienos
  • 1 skiltelė smulkinto česnako
  • 1 (28 uncijų) skardinė supjaustytų pomidorų
  • 1 (8 uncijų) skardinė pomidorų padažo
  • 1 valgomasis šaukštas džiovintų petražolių
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 žiupsnelis baltojo cukraus
  • 1 (8 uncijų) pakuotė lazanijos makaronų
  • 1 (16 uncijų) indelis grietinės
  • 2 (12 uncijų) pakeliai smulkinto mocarelos sūrio, padalyti
  • ¾ puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • ½ puodelio susmulkintų alyvuogių be kauliukų
  • 3 dideli kiaušiniai, lengvai išplakti
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių F (190 laipsnių C).
  2. Dešrą, maltą jautieną ir česnaką kepkite didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol paruduos ir taps traškūs, 5-7 minutes. Nusausinkite riebalų perteklių.
  3. Įmaišykite kubeliais supjaustytus pomidorus, pomidorų padažą, petražoles, baziliką, raudonėlį ir cukrų. Ant didelės ugnies užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir retkarčiais maišydami virkite, kol sutirštės, apie 30 minučių.
  4. Kai padažas pavirs apie 15 minučių, užvirinkite didelį puodą su lengvai pasūdytu vandeniu. Sudėkite lazanijos makaronus ir virkite neuždengę, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės, bet bus tvirti, apie 8 minutes. Nusausinkite.
  5. Dubenyje sumaišykite grietinę, 1/2 mocarelos, parmezaną, alyvuoges, kiaušinius, druską ir pipirus.
  6. Sudėkite lazaniją: Ant 9×13 colių kepimo indo dugno tolygiai paskirstykite ploną mėsos padažo sluoksnį. Uždenkite 1/3 lazanijos makaronų, 1/3 likusio mėsos padažo ir 1/3 sūrio mišinio; dar du kartus pakartokite sluoksnius su likusiais makaronais, padažu ir sūrio mišiniu. Ant viršaus tolygiai pabarstykite likusią mocarelą.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol padažas ims burbuliuoti, o sūris pasidarys aukso spalvos, apie 30 minučių.

Parašykite komentarą