Kuskusas su daržovėmis


Kuskusas su daržovėmis

Kuskusas su daržovėmis yra skanus ir maistingas patiekalas, kuris tinka tiek vegetarams, tiek veganiškam gyvenimo būdui. Šis patiekalas lengvai paruošiamas, o daržovės suteikia jam ryškių spalvų ir skonio. 🌿🥕

Ingredientai:

  • 1 puodelis kuskuso
  • 2 puodeliai daržovių sultinio (arba vandens)
  • 1 morkos (smulkiai supjaustytos) 🥕
  • 1 cukinijos (supjaustytos kubeliais)
  • 1 raudonojo paprikos (supjaustytos) 🌶️
  • 1 puodelis šaldytų žirnelių
  • 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas) 🧅
  • 2 skiltelės česnako (sutriškintos) 🧄
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • Šviežių petražolių dekoravimui 🌿

Paruošimo etapas:

  1. Daržovių paruošimas: Pradėkite nuo daržovių paruošimo. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką, cukiniją ir papriką. Svogūną ir česnaką galite smulkinti peiliu arba naudoti smulkintuvą.
  2. Daržovių kepimas: Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Įdėkite svogūną ir česnaką, kepkite 2-3 minutes, kol svogūnas taps permatomas. 🍳
  3. Kepkite morkas: Pridėkite smulkintas morkas ir kepkite dar 5 minutes, kol jos suminkštės.
  4. Pridėkite kitas daržoves: Į keptuvę įdėkite supjaustytą cukiniją, raudonąją papriką bei šaldytus žirnelius. Kepkite dar 5-7 minutes, kol daržovės bus minkštos, bet vis dar traškios.
  5. Paruoškite kuskusą: Puode užvirkite daržovių sultinį (arba vandenį). Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies ir suberkite kuskusą. Gerai išmaišykite, uždenkite puodą ir leiskite kuskusui pakilti 5 minutes.
  6. Sumaišykite: Po 5 minučių, atidarykite puodą ir su šakute išplakite kuskusą, kad jis nesučiauptų. Pridėkite keptas daržoves, druską, juoduosius pipirus ir džiovintą raudonėlį. Atsargiai viską sumaišykite.
  7. Dekoravimas: Patiekite kuskusą su daržovėmis šiltą, papuoštą šviežiais petražoliais. 🌱

Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Galite jį patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą šalia mėsos ar žuvies. Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą