Ant grotelių kepti kukurūzai
Anksčiau kukurūzus virdavau puode, bet neseniai radau paprastą kukurūzų ant grotelių kepimo receptą. Kai jį iškepiau, buvau maloniai nustebinta. Juk vos per 20 minučių kukurūzai visiškai išvirė, tapo minkšti, sultingi ir labai skanūs. Pasigaminkite ant grotelių keptų kukurūzų ir esu tikras, kad įvertinsite šį receptą!
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti ant grotelių keptus kukurūzus, turime:
- Kukurūzai – 2 kukurūzų burbuolės;
- Sviestas – 50 gr.
Kukuruzai Maisto gaminimo procesas
- Kukurūzus ant ankščių 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, nenuimdami lapų. Dėl mirkymo vandenyje kukurūzai kepdami ant grotelių nesudegs ir išliks sultingi.
- Išimkite kukurūzus iš vandens ir atsargiai išskleiskite lapus, jų nenuplėšdami (kaip parodyta nuotraukoje). Ištirpinkite sviestą.
- Silikoniniu šepetėliu iš visų pusių kukurūzus patepkite ištirpintu sviestu.
- Atsargiai suvyniokite kukurūzus į lapus ir suriškite maistiniu siūlu. Turėjau paprastą virvutę, kuri neatlaikė visiško virimo, tačiau ji neleido lapams užsidaryti.
- Kukurūzus, surištus virvele, sudėkite ant įkaitusios žarijų kepsninės. Medžio anglių kepsninėje turi būti pakankamai karštų anglių, bet neturi būti atviros liepsnos.
- Kukurūzus kepkite ant grotelių 15-20 minučių, dažnai apversdami varpas. Per tą laiką kukurūzų grūdai taps minkšti ir sultingi. Žinoma, virimo laikas labai priklauso nuo karščio ir kukurūzų brandos. Paruoštus kukurūzus nulupkite nuo lapų ir patiekite. Prieš patiekiant kukurūzus galima pasūdyti arba patepti saldintu sviestu. Šis kukurūzų gaminimo būdas tikriausiai patiks daugeliui žmonių!
- Mėgaukitės!
Kaip ilgai virti kukurūzus
Kiek laiko virti kukurūzus puode, ar reikia nuimti lapus nuo varpos ir nuo kurio momento skaičiuoti laiką – nuo virimo ar nuo panardinimo į vandenį.
Draugai, šiuo mini straipsniu atidarome naują skyrių „Trumpai tariant, VkusVilnius” – ir, kaip rodo pavadinimas, jame bus pateikiami trumpi atsakymai į įdomius klausimus. Džiaugsimės, jei komentaruose mums pasakysite, apie ką norėtumėte sužinoti kituose straipsniuose.
Jauni kukurūzų burbuolės lapai verdami 15 minučių ant vidutinės ugnies, laikas skaičiuojamas nuo virimo momento. Nėra skirtumo, ar kukurūzus dedate į verdantį, ar į šaltą vandenį. Tai niekaip nepaveiks skonio. Tačiau išjungus verta duoti kukurūzams 5 minutes „pailsėti” vandenyje, kuriame jie virė.
Kaip nustatyti, kad kukurūzai yra jauni: jų grūdai yra pieniški ir šviesiai geltonos spalvos. Jie lengvai minkomi pirštais ir kartu labai sultingi. Kita vertus, subrendusių kukurūzų grūdai yra ryškiai geltonos spalvos, kuriuos sutraiškyti tarp pirštų reikia didelių pastangų ir jie neišskiria tiek daug sulčių.
Ar būtina sūdyti vandenį? Viskas priklauso nuo jūsų noro: kažkas verda kukurūzus pasūdytame vandenyje, o kažkas barsto druską jau paruoštus – skonio reikalas.
Visa tai galioja ir bonduelle kukurūzams: visi vienodai 20 minučių verda nuo virimo momento, o vandens įpilama pagal pageidavimą.
Jei turite subrendusių, vidutinio amžiaus kukurūzų burbuolių, virimo laikas paprastai būna iki 40 minučių. Po 30 minučių virimo vandenyje galite išimti iš kolbos sėklą ir pabandyti: ji išvirusi, vadinasi, laikas ją išimti ir valgyti.
Jei suvalgėte ne visus kukurūzus, juos galima porą dienų laikyti šaldytuve:
- palikdami spragėsius tame pačiame vandenyje, kuriame jie buvo išvirti
- arba kiekvieną varpą suvyniojus į maistinę plėvelę.
Ir, žinoma, tokius kukurūzus reikės pašildyti:
- ant garų vonelės
- mikrobangų krosnelėje, įpilkite į indą šiek tiek vandens ir uždenkite mikrobangų krosnelės dangčiu,
- arba tiesiog trumpam įdėkite į verdantį vandenį.