Krevečių kanapės su vyšniniais pomidorais Receptas


Receptas: Krevečių kanapės su vyšniniais pomidorais

Ingredientai:

  • 200 g šviežių ar šaldytų krevečių 🦐
  • 1 paketėlis pjaustyto rūkytos šoninės (apie 100 g) 🍖
  • 200 g vyšninių pomidorų 🍅
  • 1 avis natūralaus jogurto (apie 150 g) 🥄
  • 2 česnako skiltelės 🧄
  • Šviežios bazilikos lapeliai 🌿
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
  • Ruginės duonos arba krekeriai kanapėms 🍞

Pasiruošimas:

1. Krevečių paruošimas:

Jei naudojate šaldytas krevetes, pirmiausia jas atšildykite. Tai galite padaryti palikę jas šaldytuve per naktį arba greitai atšildydami po šiltu vandeniu.
Toliau, krevetes gerai nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite.

2. Rūkytos šoninės paruošimas:

Šoninės troškinimas: Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir add rūkytą šoninę. Troškinkite ją, kol jos gabalėliai taps traškūs ir auksinės spalvos.
Tuomet išimkite šoninę iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte riebalus.

3. Krevečių kepimas:

Naudodami tą pačią keptuvę, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pridėkite smulkiai pjaustytą česnaką. Kepkite jį apie 1-2 minutes, kol jis ims kvepėti.
Tada pridėkite paruoštas krevetes, druską ir pipirus. Kepkite krevetes 3-5 minutes, kol jos taps rožinės spalvos. ⏰

4. Pomidorų paruošimas:

Vyšniu pomidorus perpjaustykite pusiau. Jei norite, galite juos apšlakstyti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pabarstyti druska bei pipirais. 🍅

5. Kanapių surinkimas:

Ant ruginės duonos ar krekerių užtepkite natūralaus jogurto. Viršuje padėkite kelias krevetes ir ant jų uždėkite šoninę.
Galiausiai, uždėkite pusę vyšninio pomidoro. Papuoškite šviežiais bazilikais, kad suteiktumėte šiek tiek spalvos ir aromato. 🌿

Podavimas:

Kanapes išdėliokite ant gražios lėkštės ir patiekite jas kaip užkandį vakarėlyje ar šeimos susitikime. 🎉
Skanaus! 😋

Parašykite komentarą