Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių)

Labai įdomus naminio raugo be mielių receptas yra kopūstų raugas su imbieru. Šis kisielius yra sodraus, ryškaus skonio, šiek tiek primenantis raugintų kopūstų sūrymą, o imbieras jam suteikia šiek tiek aitrumo. Šis naminis kopūstų kisielius yra nuostabiai gaivus – puikus gėrimas vasaros karščiams!

Produktai Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) iš

Baltagūžiai kopūstai – 1 kg
Vanduo – 2 l
Šviežias imbieras – 25 g
Cukrus (nebūtina) – 1-2 šaukšteliai.
Druska – ½ šaukštelio.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKeptukų kisielius su imbieru (be mielių)
Recepto nuotrauka: Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus. Iš nurodyto kiekio pagaminau apie 2,3 litro naminio kopūstų kisieliaus.
Kopūstai šiai namų girai tinka jauni ir paprasti baltagūžiai kopūstai.

Recepto nuotrauka: Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – 2 žingsnis
Nuplaukite kopūstus ir supjaustykite juos nedideliais gabalėliais.
Tada kopūstus susmulkinsime blenderiu, bet jei norite, galite to nedaryti – tada kopūstus reikia supjaustyti kuo mažesniais gabalėliais.

Recepto nuotrauka: Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – 3 žingsnis
Nupjauname nedidelį imbiero šaknies gabalėlį (apie 5 g), paliekame gabalėlį imbiero, o likusį imbierą nulupame ir sutarkuojame vidutine tarka.

Recepto nuotrauka: Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – 4 žingsnis
Susmulkintus kopūstus sudėkite į trintuvą. Supilkite apie 200-300 ml vandens ir dideliu greičiu smulkinkite iki vientisos masės.

Recepto nuotrauka: Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – 5 žingsnis
Trijų litrų talpos stiklainį kruopščiai nuplaukite karštame vandenyje su geriamąja soda. Perkelkite kopūstų masę į stiklainį. Pripildykite stiklainį šalto vandens beveik iki viršaus (apie 1-1,5 l).

Recepto nuotrauka: Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – 6 žingsnis
Į stiklainį įdėkite smulkinto imbiero.

Recepto nuotrauka: Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – 7 žingsnis
Tada įberkite druskos.

Recepto nuotrauka: Lapinių kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – 8 žingsnis
Uždenkite audiniu ir padėkite į tamsią vietą. Laikykite kambario temperatūroje nuo 1 iki 3 dienų.

Recepto nuotrauka: Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – 9 žingsnis
Po 1-3 dienų kopūstai iškils į stiklainio viršų, paviršiuje pradės kilti putos ir pasklis raugintų kopūstų kvapas. Karštu oru mano rauginti kopūstai buvo paruošti per dieną.

Recepto nuotrauka: Raugintų kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – 10 žingsnis
Gautą naminę girą perkoškite per sietelį arba marlę, išspauskite išspaudas ir išmeskite. Pagaminame 2-2,3 litro giros.

Recepto nuotrauka: Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – 11 žingsnis
Likusį imbierą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Į perkoštą girą įdėkite 2-3 imbiero griežinėlius.

Recepto nuotrauka: Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – žingsnis Nr. 12
Jei norite, į kopūstų kisielių taip pat galite įberti šiek tiek cukraus.

Recepto nuotrauka: Kopūstų kisielius su imbieru (be mielių) – žingsnis Nr. 13
Paruoštą kopūstų kisielių su imbieru supilkite į stiklines ir patiekite. Šis naminis kisielius skaniausias atšaldytas. Kassą šaldytuve galima laikyti apie 3-4 dienas.
Mėgaukitės!

Parašykite komentarą