ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS SU MORKOMIS KAIP VALGOMAJAME SU ACTU
Maža paslaptis, kaip pasiekti būtent tokį skonį! Šviežių kopūstų ir morkų salotos su actu ir cukrumi – toks receptas buvo bet kurios sovietinės valgyklos valgiaraštyje. Tiems, kurie jaučia nostalgiją seniems laikams, šios salotos pravers. Kopūstai gaunasi vienas prie vieno kaip anksčiau! Kartu salotos kupinos vitaminų ir šviežumo.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Kopūstai – 600 g
- Morkos – 1 vnt.
- Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- valgomasis actas (9 %) – 3 valgomieji šaukštai
PATEIKTI:
- augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
MAISTO GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip pasigaminti šviežių kopūstų salotas su morkomis kaip valgomajame su actu ir cukrumi? Paruoškime produktus. Rinkitės vėlyvųjų veislių kopūstus, jie yra sultingi ir saldūs, geriausiai tinka tokio tipo salotoms. Actas paprastas valgomasis, 9 proc. Druskos ir cukraus patariu dėti pagal skonį.
- Kopūstus nuplaukite, nupjaukite viršutinius lapus, smulkiai supjaustykite. Kuo ploniau supjaustyti, tuo salotos bus skanesnės. Galite naudoti specialius įrankius – peilius arba tarkas.
- Supjaustytus kopūstus sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir gerai išminkykite kopūstus rankomis, kad jie pradėtų leisti sultis. Įpilkite acto ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Puodą su kopūstais pastatome ant nedidelės ugnies ir įkaitiname. Nereikia jo virti ar kepti, tik gerai pašildyti, kad išsiskirtų dar daugiau sulčių. Kopūstai turi būti pastebimai šilti. Maišykite keptuvės turinį, kad kopūstai tolygiai sušiltų. Man prireikė mažiau nei 5 minučių. Tada išjunkite kaitrą ir toliau virkite.
- Kol kopūstai stovi ant viryklės, nuplaukite, nulupkite ir stambia tarka sutarkuokite tris morkas.
- Į šiltus kopūstus sudėkite morkas ir cukrų.
- Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir bent 2 valandas palaikykite šaldytuve. Per tą laiką kopūstai turėtų atvėsti ir šiek tiek parūgti.
- prieš patiekdami dubenį ištraukite iš šaldytuvo. pagardinkite augaliniu aliejumi ir patiekite. Gero apetito!