Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais

Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – skanus būdas pamaitinti šeimą. Šį prancūzišką atvirą žuvies pyragą su raudonąja žuvimi kreminiame kiaušinių padaže nėra sudėtinga pagaminti, jis ne tik skanus, bet ir sveikas. Trapus, sluoksniuotos tešlos pagrindas ir sotus, drėgnas, aromatingas įdaras yra geriausias derinys.

Produktai Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais

(6 porcijoms)
Tešlai:
Sviestas (šaltas) – 250 g
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Pienas (šaltas) – 20 ml
Miltai – 250 gr (2 200 ml puodeliai)
Cukrus – 1 šaukštelis.
Druska – 0,5 šaukštelio.
*
Įdarui
Baltoji lašiša – 300 gr
Švieži špinatai – 150 g
20 % grietinėlė – 100 ml
Kedro riešutai – 30 g
Kietasis sūris – 80 g
Kiaušiniai – 2 vienetai.
Sviestas – 10 g
Druska – 0,5 šaukštelio.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKišas su špinatais, lašiša ir kedro riešutais
Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – 1 žingsnis.
Paruoškite visus ingredientus.
Visi tešlos ingredientai turi būti šalti.
Sviestą pakeiskite margarinu, rausvą lašišą – kita raudona ar balta žuvimi, o kedro riešutus – lazdyno ar anakardžių riešutais.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – 2 žingsnis
Miltus persijokite į dubenį kartu su druska ir cukrumi.
Tada sutarkuokite sviestą stambia tarka. Sumaišykite rankomis.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – 3 etapas.
Įpilkite kiaušinį ir pieną. Mentele, o paskui rankomis suberkite ingredientus, suminkykite tešlą ir iškočiokite ją į rutulį (stenkitės tai daryti trumpai, kad produktai nespėtų įkaisti nuo rankų karščio).

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – 4 žingsnis
Tešlos rutuliukas yra tankus ir gerai išlaiko formą.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – 5 žingsnis
Iškočiokite tešlą ant pergamento lakšto, uždenkite kitu lakštu ir iškočiokite maždaug 3 cm didesnio skersmens apskritimą nei kepimo forma. Tešla būna maždaug 0,5 cm storio.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, grybais ir kedro riešutais – 6 etapas.
Tešlą sudėkite į formą ir nuimkite pergamentą.
Paskleiskite plutą ant dugno ir šonų. Torto apačią subadykite šakute, kad kepdamas jis neišsipūstų. Dėkite torto formą į šaldytuvą 20-30 minučių.
Pasibaigus šiam laikui įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – žingsnis Nr. 7
Nulupkite žuvį nuo odos ir kaulų ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – 8 žingsnis
Keptuvėje ištirpinkite sviestą.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, kiškiu ir kedro riešutais – 9 etapas
Sudėkite špinatus į keptuvę ir maišydami mentele kepkite 5-6 minutes.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – žingsnis Nr. 10
Špinatų kiekis labai sumažėjo. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atvėsinkite špinatus, o tada juos sudėkite į įdarą.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – žingsnis Nr. 11
Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka į dubenį.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – 12 žingsnis.
Įdėkite kiaušinius, grietinėlę ir druską (jei sūris sūrus, įberkite mažiau druskos).

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – žingsnis Nr. 13
Į įdarą sudėkite špinatus ir sviestą, kuriame juos kepėte. Išmaišykite, kad susijungtų.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – žingsnis Nr. 14
Sudėkite žuvį. Sumaišykite įdarą.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – 15 žingsnis
Perkelkite tešlos formą iš šaldytuvo į įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 180 ℃ temperatūroje 20 minučių.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – žingsnis Nr. 16
Tolygiai paskirstykite įdarą ant iškeptos plutos formoje.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – žingsnis Nr. 17
Pabarstykite paviršių kedro riešutais ir grąžinkite kišą į karštą orkaitę.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – žingsnis Nr. 18
Kepkite kišą 180 ℃ temperatūroje 20 minučių, kol skystas įdaras sutirštės.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – žingsnis Nr. 19
Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais paruoštas. Atsargiai išimkite kišą iš formos. Papuošiau šviežiais špinatų lapais.

Recepto nuotrauka: Kišas su špinatais, rausvąja lašiša ir kedro riešutais – 20 žingsnis
Patiekite kišą, kol jis dar šiltas.
Gero apetito!

Parašykite komentarą