kiek virti baravykus

Kiek laiko virti pievagrybius?

Pievagrybiai verdami 35-40 minučių, jei vėliau ketinate kepti, pakanka 20 minučių. Prieš dedant į keptuvę, pievagrybius reikia kruopščiai nuvalyti ir nuplauti. Verdant būtina reguliariai pašalinti putas.

Džiovintus pievagrybius mirkykite 2-3 valandas, tada virkite 20 minučių. Šaldytus pievagrybius neatšildytus virkite 20 minučių po virimo.

Lėtoje viryklėje šviežius pievagrybius virkite 40 minučių „Kepimo” režimu.

Dvigubame virdulyje virkite pievagrybius 40 minučių.

Kaip virti pievagrybius

Jums reikės – pievagrybių, vandens virimui, druskos.

  1. Išvalykite pievagrybius nuo purvo ir miško šiukšlių, šiek tiek nupjaukite kojelės pagrindą, kad šaknų likučiai nepatektų į patiekalą.
  2. Supjaustykite pievagrybius, pašalindami kirmėlėtus grybus ir išpjaudami kirmėlėtas grybų dalis.
  3. Nuluptus grybus sudėkite į puodą.
  4. Užpilkite grybus šaltu vandeniu taip, kad jis visiškai apsemtų grybus: jei pievagrybiai verdami sriubai, vandens kiekį reikia parinkti pagal sultinio tūrį, o jei išvirti pievagrybiai vėliau naudojami kepimui, vandens reikia labai nedaug.
  5. Įberkite druskos.
  6. Palaukite, kol vanduo užvirs, nuimkite putas.
  7. Virkite pievagrybius ant vidutinės ugnies 35-40 minučių, būtinai pašalinkite putas.
  8. Jūsų baltieji grybai išvirti!

Kaip virti pievagrybius lėtoje viryklėje

  1. Nuvalytus ir nuplautus šviežius grybus sudėkite į lėtaeigę viryklę ir įpilkite tiek šalto vandens, kad grybai būtų visiškai apsemti vandeniu.
  2. Jei grybų yra daugiau nei pusė indo, juos reikia padalyti į kelis virimo etapus.
  3. Nustatykite lėtaeigėje viryklėje režimą „Kepimas” ir virkite pievagrybius 40 minučių.

Grietininė sriuba su pievagrybiais

  • Pievagrybiai – pusė kilogramo Svogūnai – 2 galvos
  • Bulvės – 2 didelės bulvės
  • Grietinėlė 20 % – 1 puodelis
  • Krapai – nedidelis ryšulėlis
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai
  • Itališkų prieskonių, druskos ir pipirų – pagal skonį.

Pievagrybių kreminės sriubos puode receptas

Augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, į keptuvę prie svogūnų sudėkite grybus, kepkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes, tada supilkite grietinėlę (atsargiai, plona srovele), sudėkite nuluptas ir kubeliais supjaustytas bulves ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Gautą masę supilkite į puodą, blenderiu arba mikseriu sutrinkite iki vientisos masės, pagardinkite prieskoniais, papuoškite krapais. Patiekite su malonumu!

Grietinėlės sriubos iš pievagrybių receptas multicooker keptuvėje

Nustatykite daugiafunkcinės keptuvės režimą „Kepimas”. Į multicookerio indą sudėkite susmulkintą svogūną, kepkite jį multicookeryje 10 minučių, sudėkite susmulkintas bulves, grybus, uždarykite multicookerio dangtį ir virkite 40 minučių. Tada sudėkite grietinėlę, druską ir prieskonius ir toliau virkite 10 minučių tuo pačiu režimu. Tada sutrinkite sriubą į tyrę ir virkite 5 minutes režimu „Garinimas”. Patiekite pievagrybių sriubą, papuoštą žolelėmis.

Kaip valyti pievagrybius?

Pievagrybius reikia įdėti į šaltą vandenį ir palaikyti jame apie valandą. Per šį laiką dalis likučių pasišalins savaime. Tada kiekvienas baltas grybas po vieną ištraukiamas iš vandens, nupjaunamos tamsios vietos ir nuvalomi lapai bei žemės. Nuo senų grybų kojų odelė pašalinama visiškai, nuo baltų, nuo jaunų – tik tamsios ir pažeistos vietos. Kiekvienas pievagrybis perpjaunamas per pusę (dideli pievagrybiai – į daugiau dalių), kad įsitikintumėte grybų vidaus švara. Nupjaukite tamsias vietas ir pašalinkite. Nuluptus grybus sudėkite į dubenį arba, jei planuojate grybus džiovinti, į sietelį. Pievagrybiai paruošti kepimui.

Fkusnofakty

– Pievagrybius rinkite nuo birželio pradžios iki vėlyvo rudens spygliuočių, mišriuose ar lapuočių miškuose. Jie pasirodo šiltu ir drėgnu oru. Šie grybai mėgsta augti šalia pušų, eglių, beržų, bukų, ąžuolų ar net kadagių. Dažniausiai slepiasi žolėje ir po nukritusiais lapais. Mėgsta augti šeimomis, nors galima sutikti ir pavienių grybų. Raudonoji musmirė ar skruzdėlynas dažnai būna kaimynai. Jie gali augti ir reto miško pakraštyje.

– Baltųjų grybų išvaizda šiek tiek skiriasi , priklausomai nuo to, kur jie auga. Šio grybo kepurėlė yra malonaus kvapo, aksominė liečiant ir gali būti nuo rudai baltos iki tamsiai rudos spalvos. Kartais galima rasti raudonai rudą arba beveik geltoną kepurėlę. Kepurėlė gali būti iki 40 cm skersmens. Kojinė turi vos pastebimą rudą atspalvį su baltu tinkleliu. Ji gali būti ir plokščia, ir besiplečianti į apačią, o jos skersmuo – iki 25 cm.

– Subrendęs grybas po kepurėle turi geltonas arba šiek tiek žalsvas poras . Jauname grybe jos yra baltos. Esant lietingam orui, kepurėlė tampa slidi.

– Džiovintų pievagrybių kaina – nuo 250 rublių už 50 gramų (Maskvos 2017 m. birželio mėn. duomenys) Iš 50 gramų džiovintų pievagrybių gaunama apie 300 gramų mirkytų grybų.

– Balti grybai pjaustant netamsėja ir išlaiko spalvą bet kokio apdorojimo metu. Baltas šio grybo minkštimas išlieka baltas net ir išdžiovinus. Todėl jis taip ir vadinamas.

Kiek laiko virti džiovintus pievagrybius?

Džiovintus grybus 2-3 valandas mirkykite šaltame pasūdytame vandenyje (tokiu santykiu – 1 stiklinė vandens vienai saujai grybų). Tada, nekeisdami vandens, pastatykite ant ugnies ir virkite supjaustytus grybus – 30 minučių, sveikus grybus – 40 minučių.

Kiek laiko reikia virti pievagrybius prieš kepant?

Pievagrybius dėl dažnų apsinuodijimo atvejų reikia virti pasūdytame vandenyje 20 minučių po išvirimo. Tada pievagrybius galite kepti.

Kiek laiko kepti pievagrybius po virimo?

Išvirtus pievagrybius sudėkite į sietelį, įkaitinkite keptuvę, sudėkite pievagrybius ir kepkite 15 minučių Kaip džiovinti pievagrybius?

Mikrobangų krosnelėje : sudėkite pievagrybius į lėkštę, nustatykite 100-180 W galingumą ir džiovinkite 20 minučių. Tada 5 minutes vėdinkite mikrobangų krosnelę ir tą patį pakartokite 2-3 kartus.

Orkaitėje (įskaitant elektrinę orkaitę): sudėkite pievagrybius ant kepimo popieriaus, džiovinkite 50 laipsnių temperatūroje, orkaitės durelės turi būti pravertos. Pievagrybiai orkaitėje džiūsta apie 6-7 valandas.

Pievagrybių nauda Pievagrybių nauda

baravykų grybų naudą lemia juose esantys vitaminai E (sveikos ląstelės), askorbo rūgštis (imunitetas), nikotino rūgštis (oksidacijos-redukcijos procesai), folio rūgštis (kraujotakos sistemos sveikata), tiaminas (nervų ląstelių sveikata) ir riboflavinas (regėjimas, energija ).

Kaip marinuoti pievagrybius

Produktai

  • Šviežių pievagrybių – 2 kilogramai,
  • 0,5 litro vandens,
  • 6 proc. acto – 120 ml,
  • petražolių – 10 lapų,
  • svogūnas – 1 galvutė,
  • juodųjų pipirų grūdelių – pusė arbatinio šaukštelio,
  • pipirų,
  • gvazdikėlių,
  • 4 šaukštai druskos,
  • 2 šaukštai cukraus.

Kaip marinuoti pievagrybius žiemai Nulupkite

ir nuplaukite grybus, didelius grybus supjaustykite gabalėliais. Virkite su lauro lapu 30 minučių ant silpnos ugnies.

Sultinį perkoškite, išvirtus pievagrybius sudėkite į koštuvą. Į sultinį įberkite druskos ir prieskonių. Į sultinį suberkite prieskonius ir druską, užvirinkite, įpilkite acto, grąžinkite grybus, virkite grybus dar 10 minučių, reguliariai nuimdami putas.

Paruoškite stiklainius – juos nuplikykite verdančiu vandeniu, ant dugno sudėkite smulkintus svogūnų žiedus, sudėkite grybus, supilkite marinatą, uždarykite dangteliu. Pievagrybius reikia laikyti šaldytuve.

Parašykite komentarą