kiausiniene su suriu

Paneer karis

Paneer kario receptas – tai sotus ir skanus karis, gaminamas svogūnų, pomidorų ir anakardžių kario pagrindu su minkštais paneer kubeliais arba indišku varškės sūriu.

Ingredientai

Svogūnų pastai

  • 105 g svogūnų arba 1 didelis svogūnas – stambiai supjaustytas

Anakardžių pastos

  • 175 g pomidorų arba 2 dideli pomidorai – stambiai supjaustyti
  • 27 g anakardžių arba 12-15 anakardžių riešutų – išmirkyti ½ puodelio karšto vandens

Imbiero ir česnako pastai

  • 1 arbatinis šaukštelis imbiero ir česnako pastos arba 4 g imbiero arba 1 colis imbiero – stambiai supjaustyti + 4 g česnako arba 6-7 mažos ar vidutinės česnako skiltelės, stambiai supjaustytos – sutrinti iki pastos skiediklyje.

Kiti ingredientai

  • 200 g Paneer (indiško varškės sūrio) – supjaustyti kubeliais arba kvadratėliais
  • 3 šaukštai aliejaus
  • ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio raudonųjų aitriųjų paprikų miltelių arba pagal skonį
  • ½ arbatinio šaukštelio kalendros miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio Garam Masala
  • 2 žaliosios paprikos, perpjautos
  • 1 valgomasis šaukštas susmulkintų kalendrų lapų
  • druskos pagal poreikį
  • 1,5 puodelio vandens arba pridėti pagal poreikį
  • ½ arbatinio šaukštelio kasuri methi (sausi ožragės lapai)
  • 2 šaukštai lengvos grietinėlės arba neriebios grietinėlės, arba 1 šaukštas plaktos grietinėlės
  • ¼ – ½ arbatinio šaukštelio cukraus (nebūtina)
  • 1 valgomasis šaukštas susmulkintų kalendros lapelių – papuošimui

Instrukcijos

Paruošimas

  1. Pirmiausia 12-15 anakardžių riešutų 20-30 minučių pamirkykite karštame vandenyje.
  2. Kai anakardžių riešutai mirks, stambiai supjaustykite 2 didelius pomidorus, 1 didelį svogūną, 1 colį imbiero ir 6-7 mažas arba vidutines česnako skilteles. Imbierą ir česnaką sutrinkite iki pastos skiediklyje.
  3. Į blenderio indą arba malūnėlio indą suberkite susmulkintus svogūnus. Neįpildami vandens sumalkite arba sumaišykite iki vientisos masės.
  4. Išimkite svogūnų pastą į dubenį ir laikykite nuošalyje.
  5. Į tą patį malūnėlio indą sudėkite susmulkintus pomidorus. Taip pat suberkite mirkytus anakardžius.
  6. Vėlgi neįpilkite vandens, sumalkite arba sumaišykite pomidorus ir anakardžius iki vientisos masės. Palikite stiklainį nuošalyje.

Masalos gaminimas

  1. Storadugnėje keptuvėje arba kadai įkaitinkite šaukštus aliejaus.
  2. Sudėkite svogūnų pastą.
  3. Ant silpnos ugnies pradėkite troškinti svogūnų pastą. Kepdami svogūnų pastą dažnai maišykite. Kepkite, kol svogūnų pasta taps šviesiai auksinės arba auksinės spalvos.
  4. Tada sudėkite sutrintą imbiero ir česnako pastą. Jei naudojate paruoštą imbiero ir česnako pastą, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį.
  5. Maišykite ir kepkite kelias sekundes arba tol, kol imbiero ir česnako aromatas išnyks.
  6. Dabar sudėkite pomidorų ir anakardžių pastą. Būkite atsargūs, nes mišinys gali suskystėti.
  7. Viską labai gerai išmaišykite ir ant silpnos ugnies pradėkite troškinti masalą.
  8. Kol masala kepa, į malūnėlio indą įpilkite 1,5 puodelio vandens. Sukite stiklainį, kad pomidorų pasta šonuose ir dugne susimaišytų su vandeniu. Jei norite, galite net vieną kartą įjungti mikserį, kad viskas gerai susimaišytų. Palikite nuošalyje.
  9. Pakepinkite svogūnų ir pomidorų masalą, kol iš šonų išsiskirs šiek tiek riebalų. Masala taip pat taps blizgi.

Paneer kario gaminimas

  1. Tada įberkite ciberžolės miltelių, raudonosios aitriosios paprikos miltelių, kalendros miltelių ir garam masala miltelių.
  2. Labai gerai išmaišykite ir sumaišykite prieskonių miltelius.
  3. Įdėkite 1 arba 2 perpjautas žaliąsias paprikas.
  4. Įpilkite vandens, kuris buvo sumaišytas su malūnėlio stiklainyje likusia pomidorų ir anakardžių pasta.
  5. Pagal poreikį pagardinkite druska. Taip pat įberkite 1 šaukštą smulkintų kalendrų lapų.
  6. Ant silpnos arba vidutinės ugnies troškinkite varškės karį, kol jis šiek tiek sutirštės ir viršuje pasirodys aliejaus taškeliai.
  7. Tada sudėkite paneer kubelius.
  8. Įdėkite ½ arbatinio šaukštelio kasuri methi, kuris buvo susmulkintas. Gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
  9. Tada įpilkite 2 valgomuosius šaukštus neriebios grietinėlės arba lengvos grietinėlės, arba 1 valgomąjį šaukštą plaktos grietinėlės.
  10. Grietinėlę labai gerai sumaišykite su likusia varškės kario mase. Išjunkite kaitinimą.
  11. Patiekite paneer karį, papuoštą kalendros lapeliais, kartu su čapati, parata, naanu arba garuose virtais ryžiais, kmynų ryžiais arba šafrano ryžiais.

Pastabos

  • Priklausomai nuo poreikių, prieskonių miltelių galite dėti mažiau arba daugiau.
  • Vandens galima įpilti mažiau arba daugiau, priklausomai nuo norimos padažo konsistencijos. Pagal šį receptą gaunamas vidutinės konsistencijos padažas.
  • Grietinėlę galima praleisti.
  • Jei norite pagaminti veganišką paneer karį, vietoj paneer naudokite tofu. Taip pat vietoj neriebios grietinėlės naudokite kokosų grietinėlę, anakardžių grietinėlę arba migdolų pastą.
  • Naudokite prinokusius saldaus skonio pomidorus. Nenaudokite labai aštrių ar per rūgščių pomidorų. Jei padažas tampa rūgštus, įberkite ¼ ar ½ cukraus arba daugiau, jei reikia.

Parašykite komentarą