Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais

Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais, yra puikus šventinio stalo užkandis. Švelnus įdaras, pagamintas iš tarkuotų kiaušinių trynių ir majonezo mišinio su mažais silkės gabalėliais ir marinuotais agurkais, yra malonaus ir harmoningo skonio. Šį užkandį lengva paruošti, o kad jis atrodytų šventiškai, galite jį papuošti majonezu ir šviežiomis žolelėmis.

 

Produktai Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais

 

Ingredientai (3 porcijoms)
Kiaušiniai – 5 vnt.
Lengvai sūdyta silkė (filė) – 120 g
Marinuoti / sūdyti agurkai – 60 g.
Majonezas – 2 šaukštai + papuošimui (arba kreminis sūris)
Maltų pipirų – pagal skonį
Švieži krapai (papuošimui) – pagal pageidavimą
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – 1 žingsnis
Paruoškite kiaušinius, silkę (turiu griežinėlių), skanų marinuotą arba sūdytą agurką, majonezą. Užkandžiui papuošti vietoj majonezo galite naudoti kreminį sūrį.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – 2 žingsnis
Kiaušinius išvirkite verdančiame vandenyje (8-10 minučių po užvirimo). Tada 10 minučių atvėsinkite šaltame vandenyje.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – 3 žingsnis
Nulupkite kiaušinius nuo lukšto. Atsargiai perpjaukite kiaušinį išilgai pusiau.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – 4 žingsnis
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Sudėkite trynius į dubenį, supilkite majonezą.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – 5 žingsnis
Kiaušinių trynius sutrinkite šaukštu arba šakute, sumaišykite su majonezu iki vientisos masės.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – 6 žingsnis
Sutarkuokite marinuotą agurką vidutine tarka ir sudėkite į trynius. Jei marinatas per daug vandeningas, išspauskite skystį.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – 7 žingsnis
Iš silkės filė pašalinkite sėklalizdžius. Žuvį supjaustykite kuo smulkesniais kubeliais.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – 8 žingsnis
Sudėkite silkę į dubenį su tryniais ir agurkais. Įmaišykite faršą.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – 9 žingsnis
Įdarykite pusę kiaušinių baltymų įdaro.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – 10 žingsnis
Tada papuoškite užkandį majonezu arba grietinėlės sūriu, išspausdami jį kepimo švirkštu / šaukštu. Užkandį pabarstykite maltais pipirais ir papuoškite šviežiomis žolelėmis, jei norite.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – 11 žingsnis
Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais, paruošti patiekti!

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti silke ir marinuotais agurkais – žingsnis Nr. 12
Gero apetito!

Parašykite komentarą