Kiaulienos kumpiai

Krucheniki – tai nedideli mėsos suktinukai su įvairiais įdarais. Krucheniki galima ruošti šventei arba šeimos pietums.

Produktai Kiaulienos kumpiai

Kiaulienos nugarinė – 1 kg
Druska
Malti juodieji pipirai
Švieži šampinjonai – 150 g
Saldžioji raudonoji paprika – 1 g
Sviestas – 30 g
Svogūnai – 1 vienetas.
Virti ryžiai – 100 g
Petražolių ir krapų žalumynai
Augalinis aliejus kepimui
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kiaulienos kiaulienos suktinukai
Recepto nuotrauka: Kiaulienos suktinukai – 1 žingsnis
Kaip gaminti kiaulienos suktinukus:

Kiaulienos nugarinė geriausiai tinka kroketams. 1 kg kiaulienos nugarinės supjaustome storesniais nei 1 cm gabalėliais, pasūdome, papipiriname ir gerai išmušame, kad gautųsi didelis plonas gabalas. Prieš kepant mėsą pasūdome ir pabarstome pipirais. Tada druska ir pipirai gerai įsigeria į mėsos skaidulas.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos paplotėliai – 2 žingsnis
Įdarui paruoškite kelis grybus ir vieną nedidelę papriką. Išimkite iš paprikų sėklas. Nuvalykite grybus drėgnu skudurėliu.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos paplotėliai – 3 etapas.
Grybus ir paprikas supjaustykite mažais kubeliais.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos paukštienos kroketai – 4 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite 30 g sviesto ir jame pakepinkite 1 nedidelį svogūną, supjaustytą mažais kubeliais. Sudėkite grybus ir papriką. Nepamirškite druskos ir juodųjų pipirų. Po 5 minučių įberkite 100 g virtų ryžių ir po 1 valgomąjį šaukštą smulkiai supjaustytų petražolių ir krapų. Gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos paplotėliai – 5 žingsnis.
Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėkite po 2 šaukštelius faršo ir suvyniokite.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos suktinukai – 6 etapas
Suverkite kiaulienos krucheniki dantų krapštukais arba virvele.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos krucheniki – 7 etapas
Paruoštą kiaulienos nugarinę apkepkite riebaluose iš visų pusių, kol taps traški. Kepimui naudoju augalinį aliejų.
Paruoštus suktinukus sudėkite į gilią keptuvę ir pusę jų užpilkite sūdytu sultiniu. Dėkite į iki 180-200 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai. Po 30 minučių juos apverskite.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos suktinukai – 8 etapas
Nuo paruoštų kiaulienos suktinukų nuimkite dantų krapštukus. Kiaulienos nugarinės suktinukus patiekite su bet kokiu garnyru arba kaip atskirą patiekalą.
Gero apetito!

Parašykite komentarą