Kiauliena grietinės ir svogūnų padaže Receptas


Kiauliena grietinės ir svogūnų padaže

Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniniams pietums, tiek šventinėms vakarienėms. Kiauliena grietinės ir svogūnų padaže yra labai skanus ir sočius patiekalas, kurio gaminimas užtrunka nedaug laiko, o rezultatas nuostabus! 🥘

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos (pvz., kiaulienos sprandinė)
  • 2 dideli svogūnai 🧅
  • 200 ml grietinės 🥛
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų žolelių (pvz., čiobreliai, petražolės)
  • 1 puodelis vandens

Paruošimo eiga:

  1. Kiaulienos paruošimas: Pirmiausia, nuplaukite ir nusausinkite kiaulieną. Supjaustykite ją kubeliais, maždaug 2–3 cm dydžio. 🥩
  2. Svogūnų paruošimas: Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonomis rontelytėmis.
  3. Kepti kiaulieną: Didesnėje keptuvėje, įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros. Įdėkite mėsą ir apkepkite ją iš visų pusių, kol ji taps auksinės spalvos. Tai užtruks apie 5–7 minutes.
  4. Svogūnų pridėjimas: Kai mėsa bus apkepusi, pridėkite supjaustytus svogūnus ir kepkite dar 3–4 minutes, kol svogūnai suminkštės.
  5. Grietinės padažo paruošimas: Paimkite nedidelį indelį ir sumaišykite grietinę su miltais. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. 🥣
  6. Padažo užbaigimas: Į keptuvę su mėsa ir svogūnais užpilkite grietinės ir miltų mišinį. Gerai išmaišykite ir pridėkite vandens. Pagardinkite druska, pipirais ir džiovintomis žolelėmis. Uždengite keptuvę ir troškinkite apie 15-20 minučių ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės.
  7. Patiekimas: Patiekite karštą kiaulieną grietinės ir svogūnų padaže kartu su bulvių koše, ryžiais ar šviežiais daržovėmis. 🌽🥔

Patarimai:

  • Jei norite, galite pridėti papildomų prieskonių pagal savo skonį, pavyzdžiui, česnako arba paprika.
  • Kiaulieną galima keisti kitomis mėsos rūšimis, pavyzdžiui, vištiena ar veršiena.
  • Smagu eksperimentuoti! 😄

Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą