Keptos krevetės apelsinų padaže


Keptos krevetės apelsinų padaže 🍤🍊

Ingredientai:

  • 500 g šviežių arba šaldytų krevečių
  • 1 didelis apelsinas (sultys ir tarkuota žievelė)
  • 2 skiltelės česnako (smulkiai pjaustytos)
  • 1 valgomasis šaukštas sojų padažo
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druska pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį
  • Šviežias petražolės arba krapai (patiekimui)

Paruošimas:

1. Krevečių paruošimas:

Pirmiausia, jei naudojate šaldytas krevetes, jas reikia atšildyti. Tai galima padaryti per naktį šaldytuve arba greičiau – pavirinant po šaltu vandeniu. Po atšildymo, nusausinkite krevetes popieriniu rankšluosčiu ir pašalinkite galvas, jei jos yra.

2. Padažo paruošimas:

Į dubenį supilkite apelsino sultis (iš vieno didelio apelsino) ir įberkite tarkuotą apelsino žievelę. Pridėti smulkintą česnaką, sojų padažą ir medų. Viską gerai išmaišykite, kol medus visiškai ištirps.

3. Krevečių kepimas:

Storo dugno keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kai aliejus bus karštas, įdėkite krevetes ir kepkite, kol jos taps rožinės (apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės). Apsaugokite krevetes nuo pernelyg didelės temperatūros, kad jos nesudegtų.

4. Padažo pridėjimas:

Padažą supilkite ant keptų krevečių ir leiskite jam pavirti apie 2-3 minutes, kol jis šiek tiek sutirštės. Šiuo metu galite įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

5. Patiekimas:

Krevečių apelsinų padaže patiekite karštas. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis arba krapais. Šios krevetės puikiai derės su ryžiais, makaronais arba šviežia salotų mišraine. Skanaus! 🥢✨

Parašykite komentarą