Šokoladiniai meduoliai


Šokoladiniai meduoliai

Žiemos vakarams ar šventiniam stalui puikiai tinka šokoladiniai meduoliai. Jų kvapas ir skonis nuneša mus į vaikystę, o ingredientai leidžia susikurti savo unikalią versiją. Štai jums detalus receptas, kaip pasigaminti šiuos skanius desertus! 🍪

Ingredientai:

– 250 g miltų
– 100 g rudojo cukraus
– 50 g kakavos miltelių
– 2 šaukštai medaus 🍯
– 100 g sviesto
– 1 kiaušinis 🥚
– 1 šaukštelis cinamono
– 1 šaukštelis imbiero miltelių
– Žiupsnelis druskos
– 1 šaukštelis kepimo miltelių
– 100 g juodojo šokolado (susmulkinto) 🍫

Paruošimo procesas:

1. Paruoškite ingredientus:

Pradėkite nuo to, kad visus ingredientus pasidėsite patogioje vietoje. Sviestas turi būti kambario temperatūros, tad jei jis šaldytuve, išimkite jį prieš kelias valandas.

2. Sumaišykite sausas medžiagas:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, cinamoną, imbierą, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

3. Paruoškite tešlą:

Kitoje dubenį sumaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, kol masė taps kreminė. Tada pridėkite medų ir kiaušinį. Viską gerai išplakite iki vientisos konsistencijos.

4. Sujunkite sausas ir šlapias sudedamąsias dalis:

Palaipsniui į sviesto, cukraus, medaus ir kiaušinio mišinį įpilkite sausas sudedamąsias dalis. Mišinio konsistencija turėtų būti lipni, bet tvirta. Pridėkite susmulkintą šokoladą ir gerai išmaišykite.

5. Formuokite meduolius:

Paimkite šiek tiek tešlos ir suformuokite mažus rutuliukus (apie 2 cm skersmens). Padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų šiek tiek vietos, nes jie kepimo metu dar išsiplės.

6. Kepkite:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite meduolius apie 10-12 minučių, arba kol jie bus tvirtai prisilietus. Kai iš ims kvepėti šokoladu ir cinamonu, žinosite, kad jie netrukus bus paruošti!

7. Atvėsinkite ir dekoruokite:

Išėmę iš orkaitės leiskite meduoliams atvėsti ant grotelių. Kai jie visiškai atvės, galite juos apvainikuoti glajumi, kiaušinio baltymu ar tiesiog pabarstyti cukraus pudra. 🎉

Patarimai:

– Jei norite, galite į tešlą pridėti įvairių džiovintų vaisių arba riešutų.
– Šokoladinius meduolius galite laikyti hermetiškai uždarytame inde iki 2 savaičių, o jei norite, kad jie būtų dar minkštesni, įdėkite kartu su jais vieną skiltelę duonos 🍞.

Skanaus!

Pasigaminkite šiuos skanius šokoladinius meduolius ir mėgaukitės jų skoniu su šeima ir draugais! 🥳

Parašykite komentarą