Kepti varškės koldūnai su abrikosais

Štai labai įdomus tinginių koldūnų keptuvėje receptas. Žinoma, tiesiogine prasme šį patiekalą koldūnais galima vadinti tik sąlyginai. Tačiau tai labai skanus skanėstas, pagamintas iš švelnios varškės tešlos, įdarytos kvapniais šviežiais abrikosais. Palepinkite savo artimuosius. Esu tikra, kad skonis patiks visiems!

Ingredientai Kepti varškės koldūnai su abrikosais (3 porcijoms)

Abrikosai – 7-8 gr.
Varškė – 70 g.
Pienas – 60 ml
Kiaušiniai – 2 vnt.
Cukrus – 100 gr (0,5 puodelio)
Miltai – 100 gr (2/3 puodelio 250 ml)
Rafinuotas augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Druska – 1 žiupsnelis
Vaizdo receptasKepti „tinginių koldūnai” iš varškės tešlos su abrikosais

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKepti „tinginių koldūnai” iš varškės tešlos su abrikosais
Gaminimo nuotrauka: Sūrio varškės koldūnai su abrikosais – 1 žingsnis
Paruoškite reikiamus ingredientus.

Gaminimo nuotrauka: Kepti minkšti koldūnai su abrikosais – 2 žingsnis
Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Kiaušinių baltymus padėkite į šaldytuvą.

Recepto nuotrauka: Kepti tinginių koldūnai su sūrio tešla ir abrikosais – 3 žingsnis
Abrikosus pabarstykite vienu šaukštu cukraus.
Išplakite trynius, varškę ir cukrų mikseriu iki vientisos masės.

Recepto nuotrauka: Kepti koldūnai iš varškės tešlos su abrikosais – 4 žingsnis.
Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.

Recepto nuotrauka: Kepti tinginių koldūnai su sūrio tešla ir abrikosais – 5 žingsnis.
Atvėsusius baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžios masės.

Recepto nuotrauka: Kepti „tinginių koldūnai” iš varškės tešlos su abrikosais – 6 žingsnis.
Į paruoštą tešlą atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus.

Recepto nuotrauka: Kepti tinginių koldūnai su sūrio tešla ir abrikosais – žingsnis Nr. 7.
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir gerai įkaitinkite.

Recepto nuotrauka: Kepti tinginiai koldūnai su sūrio tešla ir abrikosais – 8 žingsnis
Abrikosus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apibarstykite likusiu cukrumi (1 valgomasis šaukštas).

Recepto nuotrauka: Kepti „tinginių koldūnai” iš varškės tešlos su abrikosais – žingsnis Nr. 9
Į įkaitintą keptuvę supilkite 1/3 tešlos. Po kelių sekundžių ant pusės tešlos dėkite 1/3 abrikosų įdaro.

Recepto nuotrauka: Kepti tinginiai iš varškės tešlos su abrikosais – žingsnis Nr. 10
Kai tik tešla sustings apačioje, švelniai (mentele) apvyniokite abrikosų neturinčią tešlos pusę ant abrikosų ir lengvai prispauskite mentele. Virkite apie 1 minutę. Apverskite į kitą pusę ir kepkite dar 1 minutę.
Tokiu pat būdu iškepkite dar du „tinginius koldūnus” ir patiekite.
Į sveikatą visiems!

Parašykite komentarą