Kepti paplotėliai su kopūstais ir kiaušiniu – skanūs paplotėliai jūsų stalui. Iš esmės keptus pyragėlius galima gaminti iš bet kokios mielinės tešlos, tačiau labai rekomenduoju išbandyti šį receptą. Tešlą gaminau duonos kepimo mašinoje, bet galite ją minkyti ir rankomis. Minkšti, švelnūs ir labai skanūs kepti pyragėliai su nuostabiu įdaru tikrai patiks jums ir jūsų šeimai!
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti keptus paplotėlius su kopūstais ir kiaušiniu, turėsite:
- Tešlai:
- miltų (aukščiausios rūšies) – 3 puodeliai;
- šilto vandens – 1 puodelis;
- augalinio aliejaus – 0,5 puodelio;
- druskos – 2 šaukšteliai;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- sausų mielių – 2 šaukšteliai.
- Įdarui:
- šviežių baltagūžių kopūstų – 300 g;
- virti kiaušiniai – 2 vnt;
- svogūnas (mažas) – 1 vnt;
- druskos, prieskonių, maltų juodųjų pipirų, paprikos – pagal skonį;
- česnako – 1 skiltelė;
- augalinis aliejus – 2-3 šaukštai;
- saulėgrąžų aliejaus (rafinuoto) kepiniams kepti.
- Stiklinė – 200 ml.
gaminimo procesas
- Jei tešlą ruošiate duonos mašinoje: į kibirą supilkite šiltą vandenį, suberkite persijotus miltus, į kampus suberkite druską, cukrų ir supilkite augalinį aliejų.
- Į vidurį supilkite sausas mieles. Įdėkite kibirą į duonos kepimo mašiną ir nustatykite „Tešlos” režimą (man nustatytas 1 val. 30 min.). Jei tešlą minkote rankomis, miltus persijokite į dubenį ir padarykite duobutę. Įmaišykite mieles, druską, cukrų ir augalinį aliejų. Viską po truputį sumaišykite su miltais ir supilkite drungną vandenį, palaipsniui minkydami tešlą. Užminkykite standžią, nelipnią tešlą. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
- Smulkiai supjaustykite kopūstus plonais griežinėliais. Į keptuvę supilkite aliejų, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite apie 3 minutes. Tada sudėkite kopūstus, išmaišykite, pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, paprikomis ir maltais juodaisiais pipirais.
- 10-15 minučių troškinkite kopūstus ant silpnos ugnies, įpilkite šiek tiek vandens. Troškinimo pabaigoje įdėkite sutrintą česnaką. Sudėkite kopūstus į dubenį ir palikite atvėsti. Sudėkite kubeliais supjaustytus virtus kiaušinius ir išmaišykite.
- Tešlą iškočiokite ir padalykite į 16-18 dalių. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite pyragą ir į jo vidurį įdėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro.
- Formuokite paplotėlius įprastu būdu, šiek tiek paspausdami juos ranka.
- Kepkite paplotėlius keptuvėje, įkaitintoje su saulėgrąžų aliejumi, ant vidutinės ugnies, kol apskrus iš abiejų pusių.
- Paruoštus skanius ir traškius keptus kopūstų ir kiaušinių paplotėlius patiekite karštus su grietine. Šie pyragėliai skanūs ir šalti.
- Gero apetito!