Kepsnių salotos su medaus ir balzamiko padažu Receptas


Kepsnių salotos su medaus ir balzamiko padažu

Ingredientai:

  • 400 g vištienos krūtinėlės 🐔
  • 100 g šviežių salotų lapų 🥬
  • 1 avokadas 🥑
  • 1 pomidoras 🍅
  • ½ agurko 🥒
  • 1 raudona paprika 🌶️
  • 50 g parmezano sūrio 🧀
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 🫒
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🧂

Meduolio ir balzamiko padažo ingredientai:

  • 2 šaukštai medaus 🍯
  • 3 šaukštai balzamiko acto 🍇
  • 1 šaukštas dijono garstyčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Pasiruošimo etapas:

  1. Marinuokite vištieną: Pirmiausia vištienos krūtinėlę nuplaukite ir nusausinkite. Dėkite ją į dubenį, pabarstykite druska, pipirais ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Palikite marinuotis apie 30 minučių.
  2. Kepti vištieną: Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Kepti vištieną apie 6-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol ji taps auksinės spalvos ir gerai iškeps. Patikrinkite, ar vištiena jau iškepusi, paspausdami ją; sultys turi būti skaidrios, o ne rausvos.
  3. Paruoškite daržoves: Kol vištiena kepa, supjaustykite avokadą, pomidorą, agurką ir papriką. Visas daržoves sudėkite į didelį dubenį su šviežiais salotų lapais.
  4. Paruoškite padažą: Nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų, balzamiko actą, dijono garstyčias ir alyvuogių aliejų. Kruopščiai išmaišykite, kol ingredientai susijungs. Pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais, pagal skonį.
  5. Surinkite salotas: Iškeptą vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Įdarbus daržovių dubenį pridėkite vištienos, užberkite tarkuoto parmezano sūrio ir viską apšlakstykite medaus-balzamiko padažu.

Patiekimas:

Salotas patiekite iš karto po paruošimo. Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą