Kepsnių salotos su medaus ir balzamiko padažu
Ingredientai:
- 400 g vištienos krūtinėlės 🐔
- 100 g šviežių salotų lapų 🥬
- 1 avokadas 🥑
- 1 pomidoras 🍅
- ½ agurko 🥒
- 1 raudona paprika 🌶️
- 50 g parmezano sūrio 🧀
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 🫒
- Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
Meduolio ir balzamiko padažo ingredientai:
- 2 šaukštai medaus 🍯
- 3 šaukštai balzamiko acto 🍇
- 1 šaukštas dijono garstyčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
Pasiruošimo etapas:
- Marinuokite vištieną: Pirmiausia vištienos krūtinėlę nuplaukite ir nusausinkite. Dėkite ją į dubenį, pabarstykite druska, pipirais ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Palikite marinuotis apie 30 minučių.
- Kepti vištieną: Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Kepti vištieną apie 6-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol ji taps auksinės spalvos ir gerai iškeps. Patikrinkite, ar vištiena jau iškepusi, paspausdami ją; sultys turi būti skaidrios, o ne rausvos.
- Paruoškite daržoves: Kol vištiena kepa, supjaustykite avokadą, pomidorą, agurką ir papriką. Visas daržoves sudėkite į didelį dubenį su šviežiais salotų lapais.
- Paruoškite padažą: Nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų, balzamiko actą, dijono garstyčias ir alyvuogių aliejų. Kruopščiai išmaišykite, kol ingredientai susijungs. Pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais, pagal skonį.
- Surinkite salotas: Iškeptą vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Įdarbus daržovių dubenį pridėkite vištienos, užberkite tarkuoto parmezano sūrio ir viską apšlakstykite medaus-balzamiko padažu.
Patiekimas:
Salotas patiekite iš karto po paruošimo. Skanaus! 🍽️