Obuolių keksiukai yra minkšti, labai švelnūs, aromatingi ir su traškia, saldžia plutele viršuje. Paprastai šiuos obuolių keksiukus mėgsta vaikai, tačiau juos įvertins ir suaugusieji.
Sudedamosios dalys
Obuolių keksiukams paruošti reikės:
- 2 kiaušiniai;
- 1 puodelis cukraus;
- 1,5 puodelio miltų;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 0,5 puodelio augalinio aliejaus;
- 2 arba 3 obuoliai.
- Pabarstymui:
- 50 g sviesto;
- 80 g miltų;
- 80 g rudojo (arba baltojo) cukraus.
Maisto gaminimo procesas
- Iš nurodyto ingredientų skaičiaus pagaminsite 12-14 mažų obuolių keksiukų.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi.
- Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius ir gerai išsukite iki vientisos masės.
- Supilkite augalinį aliejų ir dar kartą suplakite.
- Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Sudėkite obuolius į tešlą ir gerai išmaišykite.
- Atšaldytą sviestą, miltus ir cukrų suminkykite į trupinius.
- Paskirstykite tešlą pyrago formose ir ant viršaus pabarstykite trupinių. (Patartina formas pripildyti iki pusės, nes kepdami keksiukai labai pakils).
- Kepkite obuolių pyragėlius 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
- Leiskite obuolių keksiukams šiek tiek atvėsti ir išimkite juos iš formos.
- Obuolių pyragai jau paruošti.
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!