Keksiukai su obuoliais

Obuolių keksiukai yra minkšti, labai švelnūs, aromatingi ir su traškia, saldžia plutele viršuje. Paprastai šiuos obuolių keksiukus mėgsta vaikai, tačiau juos įvertins ir suaugusieji.

Sudedamosios dalys

Obuolių keksiukams paruošti reikės:

  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 1,5 puodelio miltų;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 0,5 puodelio augalinio aliejaus;
  • 2 arba 3 obuoliai.
  • Pabarstymui:
  • 50 g sviesto;
  • 80 g miltų;
  • 80 g rudojo (arba baltojo) cukraus.

Maisto gaminimo procesas

  1. Iš nurodyto ingredientų skaičiaus pagaminsite 12-14 mažų obuolių keksiukų.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  3. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius ir gerai išsukite iki vientisos masės.
  4. Supilkite augalinį aliejų ir dar kartą suplakite.
  5. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  6. Sudėkite obuolius į tešlą ir gerai išmaišykite.
  7. Atšaldytą sviestą, miltus ir cukrų suminkykite į trupinius.
  8. Paskirstykite tešlą pyrago formose ir ant viršaus pabarstykite trupinių. (Patartina formas pripildyti iki pusės, nes kepdami keksiukai labai pakils).
  9. Kepkite obuolių pyragėlius 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
  10. Leiskite obuolių keksiukams šiek tiek atvėsti ir išimkite juos iš formos.
  11. Obuolių pyragai jau paruošti.
  12. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

 

Parašykite komentarą