Karamelinis pyragas su graikiniais riešutais Receptas


Ingredientai:

  • 250 g sviesto
  • 200 g rudojo cukraus
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 300 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 100 ml pieno
  • 120 g smulkintų graikinių riešutų
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto

Karamelės padai:

  • 200 g cukraus
  • 100 ml grietinėlės
  • 50 g sviesto
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimas:

1. Pyrago tešlos paruošimas

Pradėkite nuo to, kad švelniai ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su ruduoju cukrumi dideliame dubenyje. Naudokite rankinį plakiklį arba elektrinį mikserį, kol gausite vientisą masę. 🍮

2. Kiaušinių pridėjimas

Po to, palaipsniui įmuškite kiaušinius, kiekvieną įmušdami po vieną, kol masė taps puri ir homogeniška. Tada pridėkite vanilės ekstraktą ir vėl gerai išmaišykite.

3. Sausųjų ingredientų sumaišymas

Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Po truputį pridėkite sausųjų ingredientų į sviesto ir cukraus masę, kaitindami mišinį. Nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.

4. Pieno pridėjimas

Dabar iš lėto supilkite pieną, ir vėl viską gerai išmaišykite. Galiausiai, įmaišykite smulkintus graikinius riešutus. Masė turi būti vienalytė ir švelni. 🌰

5. Kepimas

Paruoškite pyrago formą (apie 23 cm skersmens) ir gerai ją ištepkite sviestu arba padėkite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą ir kepkite jau įkaitintoje orkaitėje (180°C) apie 30-35 minutes. Patikrinkite su šakute, ar pyragas iškepė – ji turėtų išeiti švari.

6. Karamelės padao paruošimas

Kol pyragas kepa, galite pasigaminti karamelės pada. Įdėkite cukrų į nedidelį puodą ant vidutinės ugnies. Leiskite jam tirpti, – nešukite, kol jis nesutirštės ir pasidarys auksinės spalvos. 🥄

7. Grietinėlės ir sviesto pridėjimas

Kai cukrus ištirps, lėtai supilkite grietinėlę ir maišykite, kol viskas taps vientisa. Paskutiniu žingsniu pridėkite sviestą ir žiupsnelį druskos. Maišykite, kol sviestas visiškai ištirps. Tai suteiks karamelės padai švelnumo. 😊

8. Pyrago dekoravimas

Leiskite pyragui atvėsti kelias minutes, tada išimkite jį iš formos ir patiekite ant lėkštės. Apšlakstykite karamelės padais ir, jei norite, papuoškite likusiais graikiniais riešutais. 🥜

9. Skanaus!

Jūsų karamelinis pyragas su graikiniais riešutais paruoštas! Jis puikiai tinka prie kavos ar arbatos. Mėgaukitės šiuo skanėstu su draugais ar šeima! 🤗

Parašykite komentarą