Įlankos pyragas su tunu ir žaliaisiais svogūnais


Įlankos pyragas su tunu ir žaliaisiais svogūnais 🌊🧅

Ingredientai 🥫:

  • 280 g tuno konservų (svorio su skysčiu)
  • 1 puodelis smulkiai supjaustytų žaliųjų svogūnų
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g grietinės
  • 200 g tarkuoto sūrio (pavyzdžiui, Čederio)
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio pipirų
  • 1/2 šaukštelio džiovintų žolelių (pvz., čiobreliai ar bazilikai)
  • 500 g pyrago tešlos

Paruošimo etapas 🍽️:

1. Paruoškite ingredientus

Pradėkite nuo tuno konservų atidarymo ir jų nusausinimo. Svarbu, kad tunas būtų kuo sausesnis, kad pyragas nebūtų per šlapias. Supjaustykite žaliuosius svogūnus ir dėkite juos į dubenį.

2. Sumaišykite įdarą

Į dubenį su žaliaisiais svogūnais įdėkite tuną, kiaušinius, grietinę, tarkuotą sūrį, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir džiovintas žoleles. Viską gerai išmaišykite, kol ingredientai susijungs.

3. Paruoškite pyrago tešlą

Išimkite pyrago tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai šiek tiek sušilti, kad būtų lengviau ją valdyti. Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol ji bus apie 3-4 mm storio. Jei naudojate paruoštą tešlą, ją tiesiog išklokite į pyrago formą.

4. Sudėkite įdarą į tešlą

Išklokite pyrago formą su tešla, palikdami kraštus pakankamai aukštai, kad galėtumėte uždengti įdarą. Įpilkite paruoštą įdarą ir išlyginkite jį, kad jis būtų tolygiai pasiskirstęs visame pyrage.

5. Uždenkite pyragą

Paimkite likusią pyrago tešlą, iškočiokite ją ir padarykite dangtį pyragui. Galite daryti paprastas formas (pvz., stačiakampius) arba naudoti kepimo formeles, kad sukurtumėte gražius raštus. Padarykite keletą plyšių, kad garai galėtų išeiti.

6. Kepkite pyragą

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pyragą kepkite 30-35 minutes arba kol jis taps auksinės spalvos. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, naudodami dantų krapštuką – jis turi būti sausas, kai jį įkišite į pyragą.

7. Patiekite ir mėgaukitės 🍽️✨

Iškepus pyragui, leiskite jam šiek tiek atvėsti. Patiekite šiltą arba kambario temperatūroje, puikiai tinka su šviežiais salotomis ir citrinos skiltelėmis. Skanaus! 🥳

Parašykite komentarą