Įdaryti kopūstų suktinukai su grikiais, grybais ir mėsos padažu

Jis ne tik skanus, bet ir gardus. Visi keturi šio patiekalo ingredientai – grikiai, grybai, mėsa ir kopūstai – labai gerai dera tarpusavyje.

Produktai Įdaryti kopūstų suktinukai su grikiais, grybais ir mėsos padažu

Kopūstai – 1 galva
Grikiai – 1 puodelis kruopų
Laukinių grybų ikrai – 250g
Mėsa (kiauliena arba jautiena) – 250-400 g
Svogūnas – 1 didelis svogūnas
Bet kokios rūšies riebalų – 2 šaukštai
Grietinė – 150 g
Druska –
Malti juodieji pipirai
Džiovintas mairūnas – 1 arbatinis šaukštelis
Miltai – 1 valgomasis šaukštas.
Petražolių ir krapų žalumynai
Jautienos sultinys – 0,5 l.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKumpiai su grikiais, grybais ir mėsos padažu
Recepto nuotrauka: Įdaryti kopūstų suktinukai su grikiais, grybais ir mėsos padažu – 1 žingsnis.
Nulupkite mėsą nuo folijos ir supjaustykite nedideliais gabalėliais – 2 x 2 cm. Iš nuopjovų pagaminkite sultinį (galite pridėti mėsos arba kaulų).
Grybų ikrams paruošti grybus nulupkite, išvirkite, pakepinkite su svogūnu, druska ir pipirais. Atvėsusius grybus pertrinkite mėsmale.
Kruopas nuplaukite ir išvirkite košę. Druska pagal skonį. Palikime košę nevirintą.
Išpjaukite kopūstų šerdį ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Nupjaukite sustorėjusius nupjautus lapus.

Recepto nuotrauka: Kopūstų suktinukai su grikiais, grybais ir mėsos padažu – 2 žingsnis
Sumaišykite grikių košę su grybų ikrais.

Recepto nuotrauka: Įdaryti kopūstų suktinukai su grikiais, grybais ir mėsos padažu – 3 žingsnis
Į paruoštą kopūsto lapą dėkite šaukštą įdaro ir suvyniokite kopūstų suktinukus. Kepimo skardos dugną išklokite papildomais arba viršutiniais kopūstų lapais ir išdėliokite paruoštus įdarytus kopūstų suktinukus. Užpilkite pusę sūdyto sultinio ant įdarytų kopūstų suktinukų ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių. Ant viršaus uždėkite kopūstų suktinukų, kad jie nesudegtų.

Recepto nuotrauka: Įdaryti kopūstų suktinukai su grikiais, grybais ir mėsos padažu – 4 žingsnis.
Mėsą pagardinkite druska ir pipirais ir apkepkite riebaluose. Įdėkite susmulkintą svogūną. Tada suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Koldūnai su grikiais, grybais ir mėsos padažu – 5 žingsnis.
Į mėsą įpilkite grietinės ir pabarstykite mairūnu. Galima dėti ir kitų prieskonių.
Jei padažas tirštas, jį galima praskiesti sultiniu.

Recepto nuotrauka: Koldūnai su grikiais, grybais ir mėsos padažu – 6 žingsnis
Išimkite iš orkaitės įdarytus kopūstų suktinukus, nuimkite viršutines juosteles ir užpilkite juos mėsos padažu. Pašaukite į orkaitę dar 30-40 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 180 °C.

Recepto nuotrauka: Koldūnai su grikiais, grybais ir mėsos padažu – 7 žingsnis
Ant įdarytų kopūstų suktinukų pabarstykite smulkintų žalumynų.

Recepto nuotrauka: Įdaryti kopūstų suktinukai su grikiais, grybais ir mėsos padažu – žingsnis Nr. 8
Gero apetito!

Parašykite komentarą