Įdaryti kopūstai su mėsa ir ryžiais
Ingredientai:
- 1 didelis kopūstas (galima naudoti baltojo arba kinų kopūstą) 🥬
- 500 g malto mėsos (jautiena, kiauliena arba vištiena) 🍖
- 100 g ryžių 🍚
- 1 didelis svogūnas 🧅
- 2 česnako skiltelės 🧄
- 1 morkos 🥕
- 1 puodelis pomidorų padažo 🍅
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 🥄
- Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
- Prieskoniai (pavyzdžiui, raudonėlis, bazilikas) 🌿
Pagaminimo instrukcijos:
1. Ryžių paruošimas
Pradėkite nuo ryžių. Gerai nuplaukite 100 g ryžių po šaltu vandeniu. Tada užvirkite nedidelį puodą su vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos ir suberkite ryžius. Virkite 10-12 minučių, kol jie bus beveik paruošti, bet dar šiek tiek kieti. Nukoškite ryžius ir leiskite atvėsti.
2. Mėsos įdaras
Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Įdėkite svogūnus ir česnakus, kepkite juos kol taps auksiniai ir aromatingi. Tada į keptuvę pridėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite ir kepkite, kol mėsa pilnai iškeps.
3. Morkų paruošimas
Nuskuskite ir sugrūskite morką. Kai mėsa bus beveik paruošta, į keptuvę pridėkite sutarkuotą morką ir keletą minučių maišykite, kol ji suminkštės.
4. Ingredientų sujungimas
Kai mėsa ir daržovės bus paruoštos, įkėlikite į keptuvę paruoštus ryžius. Įberkite druskos, pipirų ir norimus prieskonius. Gerai viską sumaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
5. Kopūsto lapų paruošimas
Pasiruoškite kopūsto lapus. Karštame vandenyje apvirkite kopūsto galvą apie 5-7 minutes, kol lapai taps pakankamai minkšti, kad būtų galima juos lengvai atskirti. Atsargiai nuimkite lapus ir leiskite jiems atvėsti.
6. Įdaras į kopūstus
Ant kiekvieno kopūsto lapo įdėkite šiek tiek mėsos-ryžių įdaro (apie 1-2 šaukštus, priklausomai nuo lapo dydžio). Sukite lapus kaip vyniotinius, pabaigą užlenkdami, kad įdaras neišeitų.
7. Kepimas
Paruoštus įdarytus kopūstus sudėkite į didelį puodą arba ant kepimo skardos. Ant viršaus švelniai uždenkite pomidorų padažą. Jei norite, galite pridėti dar šiek tiek prieskonių ir, jei reikia, vandens.
8. Kepimo procesas
Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies apie 60-90 minučių, kol kopūstai ir įdaras taps minkšti. Pirmas 30 minučių galite kepti ant didesnės ugnies, o tada sumažinti.
Podavimas:
Kai įdaryti kopūstai yra paruošti, patiekite juos šiltus, šalia galite dėti grietinę ir šviežių petražolių papuošimui. 🍽️
Skanaus! 😋