Įdaryti kopūstai su mėsa ir ryžiais


Įdaryti kopūstai su mėsa ir ryžiais

Ingredientai:

  • 1 didelis kopūstas (galima naudoti baltojo arba kinų kopūstą) 🥬
  • 500 g malto mėsos (jautiena, kiauliena arba vištiena) 🍖
  • 100 g ryžių 🍚
  • 1 didelis svogūnas 🧅
  • 2 česnako skiltelės 🧄
  • 1 morkos 🥕
  • 1 puodelis pomidorų padažo 🍅
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 🥄
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
  • Prieskoniai (pavyzdžiui, raudonėlis, bazilikas) 🌿

Pagaminimo instrukcijos:

1. Ryžių paruošimas


Pradėkite nuo ryžių. Gerai nuplaukite 100 g ryžių po šaltu vandeniu. Tada užvirkite nedidelį puodą su vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos ir suberkite ryžius. Virkite 10-12 minučių, kol jie bus beveik paruošti, bet dar šiek tiek kieti. Nukoškite ryžius ir leiskite atvėsti.

2. Mėsos įdaras


Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Įdėkite svogūnus ir česnakus, kepkite juos kol taps auksiniai ir aromatingi. Tada į keptuvę pridėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite ir kepkite, kol mėsa pilnai iškeps.

3. Morkų paruošimas


Nuskuskite ir sugrūskite morką. Kai mėsa bus beveik paruošta, į keptuvę pridėkite sutarkuotą morką ir keletą minučių maišykite, kol ji suminkštės.

4. Ingredientų sujungimas


Kai mėsa ir daržovės bus paruoštos, įkėlikite į keptuvę paruoštus ryžius. Įberkite druskos, pipirų ir norimus prieskonius. Gerai viską sumaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

5. Kopūsto lapų paruošimas


Pasiruoškite kopūsto lapus. Karštame vandenyje apvirkite kopūsto galvą apie 5-7 minutes, kol lapai taps pakankamai minkšti, kad būtų galima juos lengvai atskirti. Atsargiai nuimkite lapus ir leiskite jiems atvėsti.

6. Įdaras į kopūstus


Ant kiekvieno kopūsto lapo įdėkite šiek tiek mėsos-ryžių įdaro (apie 1-2 šaukštus, priklausomai nuo lapo dydžio). Sukite lapus kaip vyniotinius, pabaigą užlenkdami, kad įdaras neišeitų.

7. Kepimas


Paruoštus įdarytus kopūstus sudėkite į didelį puodą arba ant kepimo skardos. Ant viršaus švelniai uždenkite pomidorų padažą. Jei norite, galite pridėti dar šiek tiek prieskonių ir, jei reikia, vandens.

8. Kepimo procesas


Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies apie 60-90 minučių, kol kopūstai ir įdaras taps minkšti. Pirmas 30 minučių galite kepti ant didesnės ugnies, o tada sumažinti.

Podavimas:


Kai įdaryti kopūstai yra paruošti, patiekite juos šiltus, šalia galite dėti grietinę ir šviežių petražolių papuošimui. 🍽️

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą