Su prieskoniais kepta kiaulienos nugarinė


Su prieskoniais kepta kiaulienos nugarinė

Šiandien pasiūlysiu jums ypatingą receptą – su prieskoniais kepta kiaulienos nugarinė. Šis patiekalas yra puikiai tinkamas tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniams pietums. Saldūs prieskoniai ir sultinga kiauliena sukuria tobulą derinį, kuris tikrai nustebins jūsų šeimą ir svečius! 🍖✨

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės
  • 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės česnako (suspaustos)
  • 1 arb. šaukštas druskos
  • 1 arb. šaukštas juodųjų pipirų
  • 1 arb. šaukštas paprikos (maltos)
  • 1 arb. šaukštas kmynų (maltų)
  • 1 arb. šaukštas čiobrelių
  • 1 arb. šaukštas rozmarino
  • 1/2 stiklinės apelsinų sulčių
  • 1/2 stiklinės vandens

Paruošimo eiga:

1. Paruoškite kiaulieną:

Pradėkite nuo kiaulienos nugarinės paruošimo. Gerai nuplaukite mėsą po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jei nugarinė yra ypač stora, galite ją perpjauti per pusę, kad ji keptų geriau ir greičiau. 🥩

2. Prieskonių mišinys:

Pasigaminkite prieskonių mišinį. Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką, druską, juoduosius pipirus, papriką, kmynus, čiobrelius ir rozmariną. Viską gerai išmaišykite iki vienalytės masės. 🌿

3. Marinuokite mėsą:

Įtrinkite prieskonių mišinį į kiaulienos nugarinę, kad visi mėsos gabalai būtų gerai pasidengę. Uždenkite indą plastiko plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve bent 1-2 valandas (geriausia – per naktį). Taip skoniai geriau pasiskirstys ir mėsa taps sultingesnė.

4. Kepimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoštą nugarinę dėkite į kepimo indą, kurį prieš tai galima šiek tiek sutepkite aliejumi. Supilkite apelsinų sultis ir vandenį į indą, kad mėsa keptų sultingai. 🤤

5. Kepimo procesas:

Kepkite nugarinę apie 1,5 valandos, periodiškai ją apverčiant ir laistant su tuo pačiu jautriu skysčiu. Kai mėsa pasieks vidutinę 70 °C temperatūrą, ją galite išimti iš orkaitės. Pasiūlykite patikrinti su mėsos termometru. 🍽️

6. Po kepimo:

Baigus kepti, leiskite mėsa pailsėti apie 10-15 minučių, kad sultys pasiskirstytų ir mėsa taptų dar sultingesnė. Tada supjaustykite ją plonomis juostelėmis.

Patiekimas:

Patiekite su šviežiais salotomis, bulvių koše arba keptais daržovėmis. Puikiai tiks ir grūdėtasis ryžiai! ❤️🥗

Skanaus! 🥳

Parašykite komentarą