Įdaryti baklažanai su mėsa Receptas


Įdaryti baklažanai su mėsa

Ingredientai

  • 2 dideli baklažanai 🍆
  • 300 g maltos mėsos (kiaulienos ar jautienos) 🥩
  • 1 didelė svogūnas 🧅
  • 2 skiltelės česnako 🧄
  • 1 raudona paprika 🌶️
  • 400 g pomidorų konservų (arba šviežių pomidorų) 🍅
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus 🫒
  • 1 arbatos šaukštelis džiovintų itališkų žolelių 🌿
  • Druska pagal skonį 🧂
  • Pipirai pagal skonį 🌶️
  • 100 g tarkuoto sūrio (pavyzdžiui, mozzarella ar parmezano) 🧀

Paruošimo būdas

1. Baklažanų paruošimas

Pradėkite nuo baklažanų paruošimo. Juos gerai nuplaukite ir perpjaustykite per pusę išilgai. Išgręžkite vidų, palikdami apie 1 cm storio sieneles, kad baklažanai nesugriūtų kepdami. 🥄

Vidinę dalį (minkštimą) susmulkinkite mažais kubeliais ir pasidėkite į šoną. Pabarstykite druska ir palikite 15 minučių, kad baklažanai išleistų kartumą, tada nuplaukite ir nusausinkite. 🚰

2. Įdaras

Kartais, kol baklažanai marinuojasi, pasiruoškite mėsos įdarą. Įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje. Įberkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol jie taps permatomi. 🧑‍🍳

Pridėkite smulkintą česnaką ir baklažanų minkštimą, maišykite ir kepkite dar 5 minutes. Tada įdėkite maltą mėsą ir kepkite, kol mėsa bus pilnai iškepusi. 🐄

Pridėkite smulkintą raudoną papriką ir pomidorus, užberkite džiovintų žolelių, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite apie 10-15 minučių, kol viskas bus trašku ir skanu. 🍳

3. Baklažanų užpildymas

Kai įdaras paruoštas, atsargiai pripildykite baklažanų puseles (žinoma, jums gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau įdaro, atsižvelgiant į baklažanų dydį). 🥙

Ant įdarytų baklažanų užberkite tarkuoto sūrio. 🍽️

4. Kepimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Įdėkite baklažanus į kepimo indą, apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi. Kepkite apie 30-35 minutes, kol baklažanai bus minkšti, o sūris gražiai ištirps ir apskrus. 🌟

5. Patiekimas

Baklažanus galite patiekti karštus, šalia šviežios salotos ar česnakų duonos. Skanaus! 🍽️🍷

Parašykite komentarą