Įdaryti baklažanai su mėsa
Ingredientai
- 2 dideli baklažanai 🍆
- 300 g maltos mėsos (kiaulienos ar jautienos) 🥩
- 1 didelė svogūnas 🧅
- 2 skiltelės česnako 🧄
- 1 raudona paprika 🌶️
- 400 g pomidorų konservų (arba šviežių pomidorų) 🍅
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus 🫒
- 1 arbatos šaukštelis džiovintų itališkų žolelių 🌿
- Druska pagal skonį 🧂
- Pipirai pagal skonį 🌶️
- 100 g tarkuoto sūrio (pavyzdžiui, mozzarella ar parmezano) 🧀
Paruošimo būdas
1. Baklažanų paruošimas
Pradėkite nuo baklažanų paruošimo. Juos gerai nuplaukite ir perpjaustykite per pusę išilgai. Išgręžkite vidų, palikdami apie 1 cm storio sieneles, kad baklažanai nesugriūtų kepdami. 🥄
Vidinę dalį (minkštimą) susmulkinkite mažais kubeliais ir pasidėkite į šoną. Pabarstykite druska ir palikite 15 minučių, kad baklažanai išleistų kartumą, tada nuplaukite ir nusausinkite. 🚰
2. Įdaras
Kartais, kol baklažanai marinuojasi, pasiruoškite mėsos įdarą. Įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje. Įberkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol jie taps permatomi. 🧑🍳
Pridėkite smulkintą česnaką ir baklažanų minkštimą, maišykite ir kepkite dar 5 minutes. Tada įdėkite maltą mėsą ir kepkite, kol mėsa bus pilnai iškepusi. 🐄
Pridėkite smulkintą raudoną papriką ir pomidorus, užberkite džiovintų žolelių, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite apie 10-15 minučių, kol viskas bus trašku ir skanu. 🍳
3. Baklažanų užpildymas
Kai įdaras paruoštas, atsargiai pripildykite baklažanų puseles (žinoma, jums gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau įdaro, atsižvelgiant į baklažanų dydį). 🥙
Ant įdarytų baklažanų užberkite tarkuoto sūrio. 🍽️
4. Kepimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Įdėkite baklažanus į kepimo indą, apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi. Kepkite apie 30-35 minutes, kol baklažanai bus minkšti, o sūris gražiai ištirps ir apskrus. 🌟
5. Patiekimas
Baklažanus galite patiekti karštus, šalia šviežios salotos ar česnakų duonos. Skanaus! 🍽️🍷