Grybų padažas su mėsa
Šis skanus ir aromatingas grybų padažas su mėsa puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniams vakarienėms. Tai klasikinis patiekalas, kurį lengva paruošti, ir jis sušildys kiekvieno skrandį. 🥘🍄
Ingredientai:
- 200 g grybų (geriausiai tinka pievagrybiai ar šampinjonai)
- 500 g jautienos (ar mėsos pagal pasirinkimą)
- 1 didelis svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 200 ml grietinėlės
- 200 ml jautienos sultinio
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. sviesto
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios petražolės (patiekimo dekoracijai)
Paruošimo etapas:
- Mėsos paruošimas: Pirmiausia supjaustykite jautieną mažais gabaliukais (apie 2–3 cm). Pabarstykite juos druska ir pipirais.
- Svogūno ir česnako smulkinimas: Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Tai suteiks mūsų padažui puikią skonio bazę. 🧅🧄
- Grybų paruošimas: Grybus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Jei naudojate didesnius grybus, galite juos supjaustyti didesniais gabaliukais. 🍄
- Kepti mėsą: Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Kai aliejus karštas, sudėkite mėsą ir kepkite, kol jos paviršius taps auksinės spalvos. Tai užtruks apie 5–7 minutes. Po to mėsą išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Kepkite svogūną ir česnaką: Tame pačiame aliejuje, kur kepė mėsa, sudėkite svogūną ir česnaką. Kepti juos, kol svogūnai taps permatomi, apie 3–4 minutes.
- Pridėti grybus: Į keptuvę įdėkite grybus ir kepkite dar apie 5 minutes, kol jie suminkštės ir išskirs savo sultis.
- Pagardinti padažą: Grįžkite mėsą į keptuvę, tada supilkite jautienos sultinį ir leiskite virti maždaug 10 minučių, kol mėsa taps minkšta ir sultinga. Po to supilkite grietinėlę ir viską gerai sumaišykite. Leiskite virti dar apie 5 minutes, kol padažas sutirštės. 🥄
- Baigiamasis akcentas: Pasitikrinkite, ar reikia pasūdyti ar pipiruoti pagal skonį. Paskutinį kartą gerai sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
- Patiekimas: Grybų padažą su mėsa galima patiekti su virtomis bulvėmis, makaronais ar net ryžiais. Patiekite su šviežiomis petražolėmis dekoracijai. 🌿
Patarimai:
- Būkite kūrybingi ir pridėkite kitų savo mėgstamų ingredientų, tokių kaip paprika ar morkos.
- Mėsą galima keisti pagal savo pageidavimus – aviena ar triušiena taip pat puikiai tiks!
- Norint gilesnio skonio, galite pridėti šiek tiek raudono vyno.
Skanaus! 😋🍽️