Grybai pomidoruose žiemai


Grybai pomidoruose žiemai

Grybai pomidoruose – tai puikus būdas išsaugoti grybų skonį ir aromatą žiemos laikotarpiui. Šis receptas yra paprastas, bet labai skanus, ir jis leis jums mėgautis grybais net žiemą! 🍄🍅

Ingredientai:

  • 500 g šviežių grybų (pvz., baravykų ar voveraičių)
  • 500 g pomidorų
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 3 česnako skiltelės
  • 1/2 puodelio augalinio aliejaus
  • 1/2 puodelio acto (9 %)
  • 1 arb. šaukštas cukraus
  • 2 arb. šaukštai druskos
  • 1/2 arb. šaukšto juodųjų pipirų
  • 1/2 arb. šaukšto džiovintų žolelių (pvz., bazilikų ar petražolių)
  • Uždaromos stiklainiai

Paruošimas:

  1. Grybų paruošimas: Išvalykite grybus, nuplaukite juos vandenyje ir supjaustykite juos į mažesnius gabalėlius. Jei naudojate mažus grybus, juos galite palikti sveikus. 🍄
  2. Pomidorų paruošimas: Pomidorus nuplaukite ir nulupkite (tai galite padaryti užvirinę vandenį ir po to sudėję į šaltą vandenį). Supjaustykite juos mažais kubeliais. 🍅
  3. Svogūnų ir česnakų paruošimas: Svogūnus ir česnakus supjaustykite smulkiai. Svogūnus galite pjaustyti žiedeliais arba kubeliais, atsižvelgdami į savo pageidavimus.
  4. Grybų kepimas: Į didelę keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite jį. Įdėkite paruoštus grybus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie taps švelnūs ir išskirs sultis. Tai užtruks apie 10-15 minučių.
  5. Svogūnų ir česnakų pridėjimas: Į keptuvę su grybais įdėkite svogūnus ir česnakus. Kepkite dar apie 5-7 minutes, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
  6. Pomidorų pridėjimas: Įdėkite supjaustytus pomidorus į keptuvę su grybeliais. Gerai išmaišykite masę ir leiskite virti dar 15-20 minučių, kol pomidorai suminkštės.
  7. Prieskonių pridėjimas: Į mišinį pridėkite druską, cukrų, juoduosius pipirus ir džiovintas žoleles. Išmaišykite ir dar pavirkite 5 savo norimo skonio. 🌿
  8. Mišinio užpylimas į stiklainius: Paruoštą grybus su pomidorais karštą supilkite į sterilizuotus stiklainius, palikdami šiek tiek vietos viršuje. Sandariai uždarykite stiklainius dangteliais.
  9. Konservų saugojimas: Uždarus stiklainius, juos yra galima apversti (jei nenorite pasitikėti šioms technikoms) ir palikti atvėsti. Laikykite šaldytuve arba kitos vėsioje vietoje. 🧊

Naudojimo rekomendacijos:

Šiuos grybų su pomidorais konservus galite naudoti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų, įdėti į sriubas ar tiesiog mėgauti ant duonos. Mėgaukitės savo pačių paruoštais skanėstais žiemą! 🥳

Skanaus!

Parašykite komentarą