Grietinės bandelės Receptas


Grietinės bandelės receptas

Ingredientai:

  • 250 g grietinės 🥛
  • 100 g sviesto (minkšto) 🧈
  • 2 kiaušiniai 🥚
  • 400 g kvietinių miltų 🌾
  • 100 g cukraus 🍬
  • 10 g kepimo miltelių 🥄
  • 1 žiupsnelis druskos 🧂
  • Cukraus pudros pabarstymui (pagal skonį) 🍭

Pasiruošimas:

1. Tešlos paruošimas:

  1. Dideliame indelyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, kol masė taps puri ir šviesi. 🥄
  2. Įtrinkite minkštą sviestą ir grietinę, gerai išmaišykite, kad ingredientai susijungtų. 🌟
  3. Atskirkite miltus ir kepimo miltelius, juos persijokite į mišinį. Lėtai maišykite, kol susidarys vientisa tešla. Jei tešla pasidaro per lipni, pridėkite šiek tiek daugiau miltų. 🥣

2. Bandelių formavimas:

  1. Paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis ir ant miltuoto paviršiaus iškočiokite ploną lakštą (apie 1 cm storio). 📏
  2. Naudodami stiklinę, išpjaukite apskritimus ir juos sulenkite per pusę. Pajudinkite kraštus, kad gautumėte pusmėnulio formos bandeles. 🌙
  3. Jei norite, galite įdėti šiek tiek uogienės ar sūrio į vidurį prieš suslėgdami kraštus. 🍓🧀

3. Kepimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 🍽️
  2. Paruoštas bandeles dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. 💨
  3. Kepkite apie 20-25 minutes, kol bandelės taps auksinės spalvos ir gražiai pakils. 🕒

4. Patiekimas:

  1. Iškepusios bandelės leiskite atvėsti ant grotelių. 🍞
  2. Pabarstykite cukraus pudra prieš patiekdami. 🍩
  3. Grietinės bandelės gali būti patiekiamos tiek šiltos, tiek vėsaus, ir ypač skanios su puodeliu arbatos ar kavos. ☕️

Bon Appétit! 🥳

Parašykite komentarą