grietinėlės kremas tortui

KREMINIS TORTO KREMAS

Skanus ir labai švelnus, tinka bet kokiems desertams. Tirštą sviesto kremą lengva ir paprasta pasigaminti namuose. Tačiau, neturint patirties, gali nepavykti – jis neišplaks arba sutrūkinės ir gausite sviesto. Net ir tokiame paprastame dalyke yra paslapčių ir subtilybių.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Riebi grietinėlė (riebumas ne mažesnis kaip 33 %) – 500 gr
  • Cukraus pudra – 100 gr
  • Vanilinio cukraus – 3 gr

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip pasigaminti sviesto kremą kreminiam tortui? Norėdami pasiruošti, paimkite erdvų dubenį plaktuvui ir supilkite į jį reikiamą kiekį grietinėlės, kurios riebumas 33-35 %. Jei imsite su mažesniu riebalų kiekiu, jie neišplaks. Grietinėlę reikia atšaldyti iki 3-5 laipsnių temperatūros. Pageidautina, kad dubuo ir plaktuvas taip pat būtų šalti. Todėl iš anksto įdėkite juos į šaldytuvą.
  2. Išmatuokite reikiamą cukraus pudros kiekį. Cukraus geriau neimti, nes jis nespės ištirpti grietinėlėje. Cukraus pudrą taip pat galima pasigaminti namuose naudojant stacionarų maišytuvą.
  3. Pradėkite plakti grietinėlę nedideliu mikserio greičiu. Palaipsniui juos apibarstykite milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kai visi milteliai atsidurs grietinėlėje, minutę palaikykite mikserį nejudantį, ne mažo greičio. Per tą laiką cukraus pudra gerai ištirps grietinėlėje.
  4. Tada įjunkite maišytuvą didžiausiu greičiu ir plakite kremą 2-3 minutes. Plaktos grietinėlės gatavumą nustatykite iš akies. Jei nesate tikri, sustabdykite maišytuvą ir pažiūrėkite į konsistenciją. Ji turi būti sodri ir stabili. Grietinėlės kiekis padidės 2 kartus. Paruošta grietinėlė gerai išlaiko formą ir neišsiplaka. Jei šiame etape toliau plaksite, grietinėlė pašalins vandenį ir gausite sviestą.
  5. Paruoštą grietinėlę galima naudoti sluoksniuojant ir puošiant tortus ar pyragaičius. Norėdami gauti spalvotą kremą, įlašinkite į jį porą lašų maistinių dažų. Tokio kremo nebūtina laikyti atskirai. Geriau jį ruošti pagal poreikį. Kremas išplakamas, tortas surenkamas ir dedamas į šaldytuvą, kad įsigertų. Paruoštame torte šis kremas labai skanus ir švelnus. Šio kremo kiekio užtenka maždaug 2 kg sveriančiam tortui. Gaminkite su malonumu!

Jei reikia suplakti didelį kiekį grietinėlės, geriausia tai daryti per 2-3 dozes. Plakant grietinėlę ji labai išsiplės ir gali pradėti purslų. Į 3-3,5 litro talpos dubenį galite suplakti 400-600 g grietinėlės.

Parašykite komentarą