Džiovintų Grybų Sriuba

Džiovintų grybų tyrės sriuba

Mano šeima labai mėgsta trintas sriubas, o viena mėgstamiausių, žinoma, yra grybų sriuba. Visada turiu džiovintų pievagrybių, nes žiemai jų užsiauginame patys. Siūlau kreminės sriubos tyrės iš džiovintų grybų receptą. Patiekalas būna kvapnus ir labai skanus.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti džiovintų grybų kreminę sriubą, turime:

  • vandens – 2,5 litro;
  • 20% kremas – 200 ml;
  • džiovinti grybai – 100 gr;
  • bulvės – 4-5 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • druskos, prieskonių – pagal skonį.

Džiovintų Grybų Sriuba Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite produktus. Nulupkite bulves ir morkas. Grybus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  2. Grybus užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Išvirtus grybus virkite 30 minučių.
  3. Supjaustykite bulves ir morkas griežinėliais. Daržovių smulkiai nesupjaustau.
  4. Tada sudėkite daržoves į puodą su grybais.
  5. Virkite ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.
  6. Nuimkite grybų sriubą nuo ugnies ir supilkite ją į maišytuvo dubenį. Sriubą trinu mažomis porcijomis.
  7. Sriubą sutrinkite iki vientisos masės.
  8. Gautą tyrę supilkite į puodą, pagal skonį pagardinkite druska bei prieskoniais ir supilkite grietinėlę.
  9. Puodą su grybų tyre ir grietinėle statykite ant ugnies, užvirinkite (bet neužvirkite), sumažinkite ugnį ir palikite 3-5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių pritraukti.
  10. Šį aromatingą ir skanų džiovintų grybų kremą patiekite su skrebučiais arba džiūvėsėliais.
  11. Gero apetito!

Sužinokite apie džiovintų grybų naudą sveikatai iš „Pistol River

Ieškodami naujų išskirtinių produktų, ieškojome sveikų ekologiškų maisto produktų, praktiškų buitinių sprendimų ir gardžių skanėstų iš viso pasaulio. Šį mėnesį su pasididžiavimu pristatome „Pistol River Oregon” džiovintų grybų liniją, kuri yra ir kulinarinis malonumas, ir maistingas supermaistas.

„Pistol River” siūlo voveraites, juoduosius trimitus, šitakes ir porcini grybus bei laukinį šešių skirtingų rūšių grybų mišinį. Šitakiai, dažnai vadinami „vaistiniais grybais”, auginami miškuose ant 100 % natūralaus ąžuolo ir natūraliai džiovinami ore be jokių cheminių medžiagų ar pesticidų. Džiovinti šiitakiai yra perpus pigesni už šviežius šiitakius, tačiau išlaiko visą skonį. Šiuos grybus galima ilgai laikyti šaldiklyje, todėl turėkite jų po ranka kitam azijietiškam kepimui. Tiesiog 10 minučių pamirkykite juos karštame vandentiekio vandenyje, nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į patiekalą.

Šitake grybai jau seniai pripažinti kaip labai geras negyvūninis geležies šaltinis. Visuose grybuose yra daug maistinių medžiagų, įskaitant baltymus, fermentus, B grupės vitaminus (ypač niaciną) ir vitaminą D2. Grybai (ir džiovinti grybai) yra puikūs antioksidantų šaltiniai, nes juose yra augalų pasaulyje paplitusių polifenolių ir seleno. Tačiau juose taip pat yra tik grybams būdingų antioksidantų, pavyzdžiui, ergothioneino, kurį mokslininkai dabar pradeda pripažinti „pagrindiniu antioksidantu”.

Džiovinti Porcini grybai yra stipraus žemės, riešutų skonio ir auga tik laukinėje gamtoje. Juodieji trimitiniai grybai, dar vadinami „gausybės ragais”, auga laukiniai ir renkami Ramiojo vandenyno šiaurės vakarų miškuose. Jie valomi ir natūraliai džiovinami ore, nenaudojant jokių cheminių medžiagų ar pesticidų. Jie pasižymi šiltu, žemės skoniu su dūmo atspalviais, todėl puikiai tinka sriuboms, troškiniams ir apkepams. Jie greitai sudrėksta karštame vandenyje.

Džiovinti grybai yra patogesni ir prieinamesni. Ir labai naudingi. Užsisakykite jau šiandien!

 

 

Parašykite komentarą