Salierų Salotos

Salierų šaknų salotos

Salierų šaknis yra sveikatos saugykla. Jame yra vitaminų, vertingų aminorūgščių ir mineralinių medžiagų, kurios padeda mums išlikti gražiems ir sveikiems. Be to, galite pasigaminti salotų su saliero šaknimi, kurių skonis jus tikrai nustebins ir pradžiugins.

Sudedamosios dalys

Salotoms iš salierų šaknų pasigaminti reikia

  • saliero šaknis – 200 g;
  • morkos – 200 gr;
  • Kietasis sūris – 200 gr;
  • 2 šaukštai majonezo.

Salierų Salotos Maisto gaminimo procesas

  1. Nulupkite saliero šaknį, nuplaukite ir supjaustykite 5 mm storio griežinėliais.
  2. Apkepkite saliero griežinėlius augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Svarbu jų nepervirti. Maždaug 5-8 minutės.
  3. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  4. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  5. Sumaišykite saliero šaknį, morką ir sūrį su dviem šaukštais majonezo. Druskos galima nedėti.
  6. Gero apetito!

5 sveiki salierų įtraukimo į mitybą privalumai

Vos 10 kalorijų viename stiebe turintis salieras garsėja tuo, kad ilgą laiką buvo laikomas mažai kalorijų turinčiu „dietiniu maistu”.

Tačiau traškūs, traškūs salierai iš tikrųjų turi daug sveikatai naudingų savybių, kurios gali jus nustebinti. Štai penkios priežastys, kodėl turėtumėte apsvarstyti galimybę įtraukti salierus į savo mitybos racioną, ir keli receptai, kaip tai padaryti.

  1. Salierai yra puikus svarbių antioksidantų šaltinis. Antioksidantai apsaugo ląsteles, kraujagysles ir organus nuo oksidacinės pažaidos.Salieruose yra vitamino C, beta karotino ir flavonoidų, tačiau viename stiebe randama dar bent 12 rūšių antioksidacinių maistinių medžiagų. Tai taip pat puikus fitonutrientų, kurie, kaip įrodyta, mažina virškinamojo trakto, ląstelių, kraujagyslių ir organų uždegimo atvejus, šaltinis. REKLAMA
  1. Salierai mažina uždegimą. Lėtinis uždegimas siejamas su daugeliu ligų, įskaitant artritą ir osteoporozę. Salierai ir salierų sėklos turi maždaug 25 priešuždegiminius junginius, kurie gali suteikti apsaugą nuo uždegimo organizme.
  1. Salierai palaiko virškinimą. Nors jo antioksidacinės ir priešuždegiminės maistinės medžiagos užtikrina apsaugą visam virškinimo traktui, salierai gali būti ypač naudingi skrandžiui. Tyrimais su gyvūnais įrodyta, kad salieruose esantys polisacharidai pektino pagrindu, įskaitant junginį, vadinamą apiumuanu, mažina skrandžio opų atvejų skaičių, gerina skrandžio gleivinę ir reguliuoja skrandžio sekreciją. Be to, salieruose yra daug vandens (beveik 95 proc.) ir daug tirpių ir netirpių skaidulų. Visa tai palaiko sveiką virškinamąjį traktą ir padeda palaikyti taisyklingą virškinimą. Viename puodelyje salierų lazdelių yra 5 g maistinių skaidulų.
  1. Salieruose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, jų glikemijos indeksas žemas. Valgydami salierus mėgausitės vitaminais A, K ir C, taip pat tokiais mineralais kaip kalis ir foliatai. Jame taip pat mažai natrio. Be to, jo glikemijos indeksas žemas, o tai reiškia, kad jis lėtai ir tolygiai veikia cukraus kiekį kraujyje.
  1. Salierai turi šarminantį poveikį. Tokių mineralų kaip magnis, geležis ir natris turintys salierai gali neutralizuoti rūgštų maistą – jau nekalbant apie tai, kad šie mineralai būtini pagrindinėms organizmo funkcijoms.

 

 

Parašykite komentarą