Džino ir vermuto kokteilių receptai
Vis labiau populiarėja patiekalai su mažu alkoholio kiekiu, tačiau tai nereiškia, kad reikia atsisakyti džino. Vietoj to atsigręžkite į archyvus ir ieškokite vermutu pagardintų klasikinių gėrimų, tokių kaip 50-50 Martini. Naudojant lygias džino ir vermuto dalis, Martini iš drąsaus ir drąsinančio kokteilio tampa ryškiu ir gaiviu aperityvu.
50/50 Martini receptas:
- 1 dalis „Sipsmith London Dry Gin” džino
- 1 dalis sauso vermuto (pvz., „Noilly Prat” arba „Dolin”)
Citrinos sūrelis, papuošti
Džiną ir vermutą supilkite į ledu pripildytą kokteilinę taurę ir energingai maišykite apie 50 apsisukimų. Perpilkite į atšaldytą Martini taurę ir papuoškite citrinos sūkuriuku.
Negroni receptas
Negroni yra klasikinis džino ir vermuto kokteilis ir puiki dingstis įsigyti butelį saldaus vermuto.
Negroni yra džino ir vermuto kokteilis, kurio nereikia pristatinėti. Apie šį kokteilį jau daugelį metų kalbama visame mieste, o jo neatremiamas karčiojo, saldžiarūgščio, citrusinių vaisių ir botaninių augalų skonio profilis nebūtų toks sudėtingas be saldžiojo vermuto dozės. Įvaldę, kaip pasigaminti tobulą „Negroni”, galite rinktis iš daugybės versijų (įpilkite dalį „Sloe Gin”, kad įgautumėte saldžių uogų poskonį), tačiau išmintinga pradėti nuo klasikinės versijos.
Klasikinis Negroni receptas:
- 1 dalis „Sipsmith London Dry Gin” džino
- 1 dalis Campari
- 1 dalis saldaus vermuto (pvz., „Carpano Antica Formula” arba „Cocchi Vermouth di Torino”)
Apelsino spiralė, papuošti
Pripildykite stiklinę ledu ir sudėkite visus tris ingredientus. Stipriai maišykite 20-25 kartus. Dukart perpilkite į ledu pripildytą stiklinę su ledu ir papuoškite apelsino sūkuriuku.
Anksčiau nepastebėtas ir ignoruojamas vermutas dabar išgyvena šlovingą atgimimą. Švęskite šį ingredientą su šiais penkiais džino ir vermuto kokteiliais.
Iš dalies dėl gretimų itališkų spritzų ir mažai alkoholio turinčių patiekalų tendencijų vermutas pelnytai grįžta į kokteilių dėmesio centrą – ir net Martini mėgėjai, kurie šaiposi iš bet ko daugiau nei vermuto plovimo, turėtų suteikti šiam ingredientui antrą šansą.
Nežinantiems: vermutas yra spirituotas vynas, sumaišytas su didesnio stiprumo alkoholiu ir daugybe žolelių bei prieskonių. Šiais laikais šioje kategorijoje yra kaip niekad daug skanių, charakteringų ir sudėtingų variantų – nuo klasikinių itališkų ir prancūziškų iki šiuolaikinių „amatininkų” versijų.
Nesvarbu, ar norite pasimėgauti lengvesniu aperityvu, ar norite patiekalams suteikti daugiau gilumo, griebkitės vermuto butelio. Pateikiame penkis džino ir vermuto kokteilius, kurie padės jums pradėti, o paskui rasite daugiau džino kokteilių receptų, kuriuose šis ingredientas puikiai panaudojamas.
Džino ir vermuto kokteilis kaip paruošti, ką žinoti?
Džino ir vermuto kokteilis receptas
Dešimt džino kokteilių
Džinų kokteiliai labai įvairūs – stiprūs vyriški ir švelniai alkoholiniai moteriški, skaidrūs ir spalvoti, gazuoti, su ledukais, aperityvai ir „visos dienos gėrimai”.
Pateikiame 10 populiarių džino kokteilių receptų.
1. sausas martinis
Džeimsas Bondas mėgsta sausąjį martinį. Daugeliui žmonių jo pavadinimas asocijuojasi su populiaraus vermuto prekės ženklu, tačiau iš tikrųjų jis pavadintas jo kūrėjo, barmeno Martini di Armadi, vardu.
Sudedamosios dalys:
75 ml džino,
15 ml sauso vermuto,
1 alyvuogė.
Paruošimo būdas
Sudedamąsias dalis sumaišykite stiklinėje ir išmaišykite šaukštu. Supilkite į martinio taurę per sietelį. Paruoštą gėrimą papuoškite alyvuoge ant dantų krapštuko.
2. džinas fizz
Džinas fizz yra vienas populiariausių gazuotų gėrimų. Gaivus gėrimas, kurį įvertins ir vyrai, ir moterys.
Sudedamosios dalys:
45 ml džino,
½ citrinos sulčių,
10 ml cukraus sirupo,
80 ml sodos,
ledo kubelių,
kokteilinė vyšnia.
Metodas
Supilkite džiną ir sirupą į ledo plaktuvą, įpilkite citrinos sulčių ir gerai suplakite. Sudedamąsias dalis perpilkite per sietelį ir įpilkite sodos. Kokteilį užbaigia citrinos griežinėlis ir vyšnia.
3. Johnas Collinsas
„John Collins” yra švelnus, gaivus ir lengvai pagaminamas kokteilis. Jis pavadintas jo kūrėjo, Londono viešbučio „Limmer’s Hotel” baro barmeno Džono Kolinso (John Collins) vardu.
Sudedamosios dalys:
45 ml džino,
15 ml cukraus sirupo,
60 ml sodos,
½ citrinos sulčių,
1 lašas Angostura bitter,
ledo kubelių,
Kokteilių vyšnia.
Metodas
Supilkite visus ingredientus į stiklinę su ledu ir atsargiai sumaišykite. Kokteilis puošiamas vyšnia ir citrinos skiltele.
Martinis drei gin fizz John Collins
4. Derbis
Pavadinimas „Derby” asocijuojasi su beveik tuzinu skirtingų kokteilių. Oficialiame Tarptautinės barmenų asociacijos pateiktame šio gėrimo recepte yra beveik grynas džinas.
Sudedamosios dalys:
60 ml džino,
2 lašai persikų kartumo,
2 mėtų lapeliai,
Ledo kubeliai.
Metodas
Supilkite džiną kartu su karčiuoju gėrimu į stiklinę su ledo kubeliais. Paruoštas gėrimas papuošiamas mėtų lapeliais ir patiekiamas kuo labiau atšaldytas.
5. „Clover” klubas
„Clover Club” yra vienas seniausių kokteilių IBA sąraše, patyręs ir populiarumo viršūnę, ir beveik užmarštį.
Sudėtis:
45 ml džino,
15 ml aviečių likerio,
¼ citrinos sulčių,
kiaušinių,
ledo kubelių.
Metodas
Citrinos sultys, džino likeris ir keli lašai kiaušinio baltymo kruopščiai suplakami ledo kubelių plaktuve. Kokteilis per sietelį supilamas į stiklinę.
6. Aviacija
„Aviation” – tai kokteilis, kuriame džinas dera su saldžiu rūgštumu, lengvu rūgštingumu ir kadagio stiprumu.
Sudedamosios dalys:
45 ml džino,
15 ml „Maraschino” sirupo,
¼ citrinos sultys.
Metodas
Suplakite ingredientus kokteilių plaktuve ir per sietelį supilkite į atšaldytą stiklinę.
7. Angelo veidas
„Angel face” – lengvas, silpno alkoholio kokteilis, puikiai tinkantis aperityvui.
Sudedamosios dalys:
30 ml džino,
30 ml abrikosų likerio,
30 ml kalvadoso,
susmulkinto ledo.
Metodas
Suplakite džiną, kalvadosą ir likerį į plaktuvą su smulkintu ledu. Gautą mišinį per sietelį supilkite į „Martini” taurę. Paruoštą kokteilį papuoškite dviem obuolio skiltelėmis.
Angelo veidas „Clover Club Aviation”.
8. Beždžionės liauka
Kokteilis „Monkey Gland” išpopuliarėjo daugiausia dėl savo skambaus pavadinimo. Jo kūrėjas pavadino gėrimą pagal labai prieštaringai vertinamus eksperimentus su beždžionėmis, kurie buvo atliekami tuo pačiu metu, kai buvo išrastas kokteilio receptas.
Sudedamosios dalys:
50 ml džino,
30 ml apelsinų sulčių,
2 lašai absento,
2 lašai grenadino sirupo.
Metodas
Komponentai sumaišomi kratytuve. Kokteilį, filtruotą per sietelį, supilkite į atšaldytą Martini taurę.
9. Negroni
Kiekvieną kartą „Negroni” skonis vis kitoks. Tai puikus aperityvas, pasižymintis sodria spalva, ryškiu skoniu ir intriguojančiu aromatu.
Sudedamosios dalys:
30 ml džino,
30 ml „Campari” likerio,
30 ml raudonojo vermuto,
ledo kubelių,
Apelsino griežinėlis.
Metodas
Visus ingredientus supilkite į senamadišką stiklinę, pripildytą ledo kubelių. Švelniai išmaišykite gėrimą baro šaukštu ir papuoškite džino ir vermuto kokteilį apelsino skiltele.