Dešros ir sūrio tešla

Skanūs, traškūs, traškūs paruošti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su dešra ir sūriu mėgstami tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Šie greitai paruošiami kepiniai gali būti skanūs ir sotūs pusryčiai, užkandžiai ar užkandžiai. Šio recepto paprastumas slypi tame, kad nieko nereikia ruošti iš anksto, užtenka atšildyti pirktą sluoksniuotą tešlą, o dešros ir sūrio įdaro, manau, kiekvienas gali rasti šaldytuve. Šio recepto rezultatas yra 20 sluoksnių.

Sudedamosios dalys

Sluoksniuotos tešlos su dešra ir sūriu gaminimui iš paruoštos sluoksniuotos tešlos reikės:

  • sluoksniuotos tešlos – 500 g;
  • dešra – 150 gr;
  • sūris – 100 g;
  • kečupas – 1-2 šaukštai;
  • majonezo – 1-2 šaukštai;
  • kiaušinis – 1 vnt.

Maisto gaminimo procesas

  1. Atšildykite paruoštą sluoksniuotą tešlą, palikite ją 2-3 valandas kambario temperatūroje.
  2. Tešlą iškočiokite į vieną kvadratinį 7-8 mm storio sluoksnį.
  3. Dalį sluoksniuotos tešlos išpjaukite į tinklinį volelį arba tiesiog peiliu supjaustykite juostelėmis. Ši tešlos dalis naudojama mūsų sluoksniuotai tešlai papuošti. Papuošimui pakaks maždaug 12-15 cm pločio tešlos gabalėlio.
  4. Likusią tešlą supjaustykite 8 cm x 5 cm dydžio stačiakampėliais (man teko 20 stačiakampėlių).
  5. Ant kiekvieno stačiakampio užlašinkite po kelis lašus kečupo ir majonezo.
  6. Ant viršaus uždėkite per pusę supjaustytą dešrą.
  7. Ant dešros sudėkite juostelėmis supjaustytą kietąjį sūrį.
  8. Kiekvieną stačiakampį su dešra ir sūriu uždenkite tinkleliu arba tešlos juostelėmis, supjaustytomis pagal stačiakampių dydį. Suspauskite kiekvienos būsimos sluoksniuotos tešlos kraštus, pirštais spausdami visą stačiakampio perimetrą.
  9. Kiaušinį išplakite šakute iki vientisos masės. Dešrelių ir sūrio paplotėlius dėkite ant kepimo skardos, išklotos aliuminio folija arba pergamentu. Kiekvieną pyragą aptepkite kiaušiniu.
  10. Į įkaitintą orkaitę įdėkite kepimo skardą su tešla ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 minutes. Kai tešla taps auksinė, išimkite dešrelių ir sūrio paplotėlius iš orkaitės ir sudėkite į lėkštę.
  11. Pusryčiams ar užkandžiui dešros ir sūrio paplotėlius patiekite su arbata ar kava. Šie gardūs ir skanūs sluoksniuoti pyragėliai yra tokie pat skanūs ir karšti, ir šalti. Skanus traškus sluoksniuotos tešlos pyragas, sotus įdaras – tai abipusė nauda. Išbandykite, esu tikra, kad šis greitas kepinys patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems!
  12. Gero apetito, draugai!

 

Parašykite komentarą