Cinamono ir cukraus bandelės

Mano dukra mėgsta saldžius suktinukus. Dažnai jų perkame parduotuvėje, bet šiandien nusprendžiau pasigaminti cinamono ir cukraus bandelių namuose. Šias bandeles labai lengva pagaminti ir malonu formuoti. Tai nuostabaus aromato pyragaičiai. Rezultatu patenkinti visi, ypač mano dukra. Išbandykite kepti bandeles namuose, nes naminiai kepiniai yra daug sveikesni ir skanesni nei pirkti parduotuvėje.

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti bandelių su cinamonu ir cukrumi, reikės:

  • Tešlai:
  • pieno – 250 ml;
  • cukraus – 4 šaukštai;
  • augalinis aliejus – 40 ml;
  • sviesto – 50 ml;
  • sausų mielių – 1 valgomasis šaukštas;
  • miltai – 450 g.
  • Įdarui:
  • cukraus – 0,5 puodelio;
  • malto cinamono – 1 šaukštelis;
  • sviesto – 35 g;
  • kiaušinis – 1 kiaušinis (koldūnams aptepti).

Virimo procedūra

  1. Į šiltą pieną suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir mieles.
  2. Išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių, kad mielės suaktyvėtų.
  3. Atskirai persijokite miltus į dubenį (geriau persijoti kelis kartus, kad miltai būtų prisotinti deguonies). Miltuose padarykite duobutę, supilkite į ją pieno ir mielių mišinį, suberkite likusį cukrų, augalinį aliejų ir sviestą. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ir palikite atvėsti.
  4. Pirmiausia viską išmaišykite šaukštu, kad miltai sudrėktų, tada suminkykite tešlą rankomis. Tešla bus labai minkšta, nelipni prie rankų ir plastiška. Dėkite į dubenį, pateptą augaliniu aliejumi, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Per 1-1,5 valandos tešla gerai pakils ir padaugės.
  5. Kai tešla pakils, suminkykite ją ir padalykite į 9 lygias dalis.
  6. Paruoškite įdarą: išlydykite sviestą ir atvėsinkite, atskirame dubenyje sumaišykite cukrų ir maltą cinamoną.
  7. Vieną tešlos dalį iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus maždaug 0,5 cm storio.
  8. Tešlą patepkite ištirpintu sviestu (patogu tešlą tepti silikoniniu šepetėliu).
  9. Apibarstykite sviestu pateptą tešlą 1 valgomuoju šaukštu (arba pagal skonį) cukraus ir cinamono mišinio, šiek tiek nuo krašto (kaip parodyta paveikslėlyje).
  10. Suvyniokite tešlą į ritinį.
  11. Tada sulenkite pusiau, kad siūlė būtų vidinėje pusėje (kaip parodyta paveikslėlyje).
  12. Aštriu peiliu padarykite pjūvį ne toliau kaip 1,5-2 cm nuo galo.
  13. Išgręžkite kraštus, kad koldūnai būtų širdelės formos.
  14. Taip suformuokite visas cukrines ir cinamonines bandeles ir sudėkite jas ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių.
  15. Prieš kepdami patepkite bandeles plaktu kiaušiniu ir pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 30-35 minutėms. Paruoštos bandelės turėtų įgauti gražią auksinę spalvą. Kepimo laikas priklauso tik nuo jūsų orkaitės.
  16. Skanios, kvapnios ir mėgstamos cinamono ir cukraus bandelės jau paruoštos. Leiskite jiems atvėsti ir galite patiekti.
  17. Jie labai skanūs su pienu arba arbata. Privalote išbandyti!
  18. Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą