Norite vitaminais prisotinto garnyro? Šios feta, ryžiais ir smulkiomis žolelėmis įdarytos cukinijos bus puikus garnyras prie žuvies ar vištienos patiekalų.
Ingridientai
- 2 vidutinio dydžio geltonos arba žalios cukinijos
- 100 g apie trupinto fetos sūrio
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) apie pjaustytų šviežių česnakų
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) apie kapotų šviežių petražolių
- 5 ml (1 šaukštelis) apie susmulkinto česnako
- 125 ml (1/2 puodelio) apie virti ryžiai
- druskos ir pipirų
- 45 ml (3 šaukštai) apie Tarkuoto parmezano
- 80 ml (1/3 puodelio) apie panko džiūvėsėliai
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) apie alyvuogių aliejus
- Įkaitinkite orkaitę iki 205°C (400°F).
- Cukiniją perpjaukite per pusę išilgai. Ištuštinkite cukinijos centrą, kad susidarytų ertmė.
- Dubenyje sumaišykite fetą su žolelėmis, česnaku, ryžiais ir prieskoniais. Cukinijų puseles prikimškite preparatu, tada dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.
- Kitame dubenyje sumaišykite parmezaną su džiūvėsėliais. Šiuo mišiniu apšlakstykite cukinijas ir apšlakstykite aliejumi. Kepkite 20–25 minutes.