Cukinijos įdarytos feta

Norite vitaminais prisotinto garnyro? Šios feta, ryžiais ir smulkiomis žolelėmis įdarytos cukinijos bus puikus garnyras prie žuvies ar vištienos patiekalų.

Ingridientai

  • 2 vidutinio dydžio geltonos arba žalios cukinijos
  • 100 g apie trupinto fetos sūrio
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) apie pjaustytų šviežių česnakų
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) apie kapotų šviežių petražolių
  • 5 ml (1 šaukštelis) apie susmulkinto česnako
  • 125 ml (1/2 puodelio) apie virti ryžiai
  • druskos ir pipirų
  • 45 ml (3 šaukštai) apie Tarkuoto parmezano
  • 80 ml (1/3 puodelio) apie panko džiūvėsėliai
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) apie alyvuogių aliejus


Cukinijos įdarytos feta

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 205°C (400°F).
  2. Cukiniją perpjaukite per pusę išilgai. Ištuštinkite cukinijos centrą, kad susidarytų ertmė.
  3. Dubenyje sumaišykite fetą su žolelėmis, česnaku, ryžiais ir prieskoniais. Cukinijų puseles prikimškite preparatu, tada dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite parmezaną su džiūvėsėliais. Šiuo mišiniu apšlakstykite cukinijas ir apšlakstykite aliejumi. Kepkite 20–25 minutes.

Parašykite komentarą