Augalinis pienas yra puiki alternatyva gyvuliniam pienui. Puikus veganiško pieno receptas namuose yra pagamintas iš sezamo pieno. Tokio sezamų pieno konsistencija ir spalva yra labai panaši į karvės pieno, su švelniu maloniu sezamų sėklų rūgštumu ir švelniu medaus aromatu.
Produktai Augalinis sezamo pienas
Sezamo sėklos – 50 g
450 ml geriamojo vandens
Medus – 1 šaukštelis.
Šis naminis augalinis pienas turi daug privalumų, palyginti su parduotuvėje pirktais analogiškais produktais: jis ne tik daug pigesnis, bet ir jame nėra cukraus ar abejotinų konservantų. Tai puikus kepinių ar kokteilių pagrindas, kavos priedas ar tiesiog vegetariškas gėrimas.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSezamo pienas
Recepto nuotrauka: Augalinis sezamų pienas – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus pagal sąrašą.
Geriausia naudoti būtent medų – jis reikalingas tam, kad neutralizuotų natūralų sezamo sėklų kartumą.
Recepto nuotrauka: Sezamo daržovių pienas – žingsnis #2
Giliame dubenyje sumaišykite sezamo sėklas ir 100 ml vandens. Palikite maždaug 3-4 valandoms.
Recepto nuotrauka: Sezamo daržovių pienas – 3 žingsnis
Dėl mirkymo sezamo sėklos šiek tiek išbrinks ir nuguls ant indo dugno.
Recepto nuotrauka: Sezamo sėklų pienas – 4 veiksmas
Keletu marlės sluoksnių uždenkite sietą arba durklą. Sezamo sėklas suberkite į sietelį ir leiskite vandeniui nutekėti. Sezamą nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada surinkite marlės kraštus ir gerai nuspauskite.
Recepto nuotrauka: Augalinis pienas iš sezamo sėklų – 5 etapas.
Sezamą iš marlės perkelkite į trintuvo dubenį ir įpilkite medaus.
Marlę kol kas atidėkite į šalį – jos prireiks dar kartą.
Recepto nuotrauka: Sezamo daržovių pienas – 6 žingsnis.
Įpilkite 50 ml geriamojo vandens. Dideliu trintuvo greičiu susmulkinkite masę trumpais 20-30 sekundžių intervalais.
Recepto nuotrauka: Sezamo daržovių pienas – 7 žingsnis
Sezamo ir medaus mišinys turi tapti pastos pavidalo, sėklos bus iš dalies sutrupintos ir išsiskirs baltos sultys.
Recepto nuotrauka: Augalinis sezamų pienas – 8 žingsnis
Į maišytuvo indą supilkite dar 300 ml geriamojo vandens ir vėl maišykite dideliu greičiu apie 2 minutes, kol gausis vientisa masė.
Recepto nuotrauka: Daržovių sezamo pienas – 9 žingsnis
Vėl išklokite sietelį arba durklą marle ir uždėkite jį virš dubens. Sezamų mišinį išpilkite ant sietelio ir marlės, kad visas pienas nutekėtų ir atsiskirtų nuo smulkių sezamų sėklų dalelių.
Recepto nuotrauka: Sezamo sėklų pienas – 10 žingsnis
Rankomis išspauskite likusį pieną. Sausą pyragą, likusį marlėje, galima panaudoti kepant – iškepti saldžią bandelę arba sezamo duoną.
Recepto nuotrauka: Daržovių sezamo pienas – 11 veiksmas
Sezamų pieną supilkite į stiklainį su užsukamu dangteliu ir laikykite šaldytuve.
Recepto nuotrauka: Sezamo daržovių pienas – žingsnis #12
Į kavą vietoj nenugriebto pieno pilu augalinį sezamų pieną. Jis turi subtilų kartumą ir malonų sezamų aromatą.
Recepto nuotrauka: Daržovių sezamo pienas – 13 veiksmas
Savo išvaizda ir konsistencija jis nesiskiria nuo karvės pieno! Sezamų pieną galite išvirti į košę, kepti blynus ar bandeles. Išbandykite!