Ateljė medaus pyragas


Ateljė medaus pyragas

Medaus pyragas yra populiarus desertas, mėgstamas dėl savo kvapnios ir švelnios tekstūros. Šis receptas padės jums sukurti skanų ir dailiai atrodantį pyragą, kuris puikiai tinka bet kokiai progai. 🥳

Ingredientai:

  • 300 g medaus 🍯
  • 200 g cukraus 🍬
  • 100 g sviesto
  • 3 kiaušiniai 🥚
  • 500 g miltų
  • 1 arb. šaukštelis sodos
  • 1 arb. šaukštelis cinamono 🌿
  • 1 arb. šaukštelis vanilės ekstrakto
  • žiupsnelis druskos 🧂
  • 150 g graikinų riešutų (papuošimui) 🌰
  • 300 g grietinėlės sūrio (apkaišymui) 🧀
  • 100 g cukraus pudros (apkaišymui)
  • 200 g grietinėlės (apkaišymui) 🍦

Pasiruošimas:

1. Medaus paruošimas


Paskirstykite 300 g medaus ir 200 g cukraus į puodą. Įpilkite 100 g sviesto. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps, ir medus taps skystas. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

2. Kiaušinių plakinys


Kitoje dubenyje suplakite 3 kiaušinius, kol jie taps purūs. Įmaišykite atvėsintą medaus masę į kiaušinius. Nepamirškite pridėti 1 arb. šaukštelį vanilės ekstrakto!

3. Sausų ingredientų maišymas


Atskira didelėje dubenyje sumaišykite 500 g miltų, 1 arb. šaukštelį sodos, 1 arb. šaukštelį cinamono ir žiupsnelį druskos.

4. Tešlos maišymas


Sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į medaus ir kiaušinių masę. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.

5. Kepimo procesas


Paruoškite torto formą, ją ištepdami sviestu ir pabarsčius miltais. Supilkite tešlą į formą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, įbedus į jį smeigtuką – jis turi išlįsti sausas. 🍰

6. Pyrago aušinimas


Iškeptus pyragus leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.

7. Papuošimas


Kol pyragas vės, pasiruoškite grietinėlės sūrio glajų. Sumaišykite 300 g grietinėlės sūrio su 100 g cukraus pudros ir 200 g grietinėlės. Plakite, kol masė taps vientisa ir purus.

8. Surinkimas


Kai pyragą visiškai atvės, perpjaukite jį pusiau, kad gautumėte dvi pyrago dalis. Paskirstykite pusę grietinėlės glajaus ant pirmos pyrago dalies, tada uždėkite antrą pyrago dalį ir aptepkite likusiu glajumi. Papuoškite smulkintais graikiniais riešutais. 🌰

Skanaus! 🎉

Dabar, kai turite šį nuostabų Ateljė medaus pyragą, galite džiaugtis savo gardžia kūryba su šeima ir draugais. 🍽️

Parašykite komentarą