Aštrūs ryžiai su pomidorais ir pipirais

Dėl sodraus pomidorų, paprikų ir svogūnų skonio šie aštrūs ryžiai yra puikus priedas prie itališkų dešrų, portugališkos vištienos ar ispaniškų jūros gėrybių.

Ingridientai

  • 30 ml (2 šaukštai) apie alyvuogių aliejus
  • 1 susmulkinto svogūno
  • 1 kubeliais supjaustytos geltonosios paprikos
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) apie susmulkinto česnako
  • 250 ml (1 puodelis) apie ilgagrūdžiai balti ryžiai
  • 250 ml (1 puodelis) apie pomidorų padažas
  • 250 ml (1 puodelis) apie vištienos sultinys
  • kajeno pipirų pagal skonį
  • druskos pagal skonį


Aštrūs ryžiai su pomidorais ir pipirais

Paruošimas

  1. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Kepkite svogūną 2–3 minutes. Įpilkite pipirų, česnako ir ryžių. Virkite 1–2 minutes. Įmaišykite pomidorų padažą, sultinį, kajeno pipirus ir druską. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 15–18 minučių, kol ryžiai išvirs.

Parašykite komentarą