Mano mergaitės mėgsta apelsinų sultis ir geria jų daug. Visą laiką jį pirkti brangu. Čia iš 4 apelsinų gaunama 9 litrai sulčių, o jų skonis – kaip pirktų parduotuvėje!
Produktai Apelsinų sultys
Apelsinai – 4 skiltelės.
Cukrus – 1 kg
Citrinos rūgštis – 30 g (3 valgomieji šaukštai)
Vanduo – 9 l
Kaip pasigaminti apelsinų sulčių namuose:
1. kruopščiai nuplaukite apelsinus arba nuplikykite juos verdančiu vandeniu (kad pašalintumėte vašką ir kartumą). Apelsinus nusausinkite ir įdėkite į šaldiklį 2 valandoms, jei ne per naktį.
2. Tada apelsinus supjaustykite gabalėliais ir sumalkite mėsmale.
3. Mišinį užpilkite 3 litrais šalto virinto vandens (arba filtruoto vandens). Palikite mirkti (apie 10 minučių).
4. Perkoškite per koštuvą ir išspauskite per marlę, sulankstytą į 4 sluoksnius.
5. Nuspaustas sultis perkoškite ir įpilkite dar 6 litrus vandens. Įmaišykite cukrų ir citrinos rūgštį.
6. Į butelius supilkite apelsinų sultis ir palikite, kad pritrauktų (apie valandą).
Rezultatas – 9 litrai skanių apelsinų sulčių!)