Ančių salotos su daržovėmis ir narsharab padažu Receptas


Ančių salotos su daržovėmis ir narsharab padažu

Šios skanios ir maistingos ančių salotos su daržovėmis ir narsharab padažu puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta šviežius ingredientus ir egzotiškus skonius. 🌱🥗

Ingredientai:

  • Ančių krūtinėlė: 2 vnt.
  • Švieži salotų lapai: 200 g (pvz., romėnų arba rukolos)
  • Pomidorai: 2 vnt. (geriausia naudoti vyšnių pomidorus)
  • Agurkai: 1 vnt. (vidutinio dydžio)
  • Morkos: 1 vnt. (vidutinio dydžio)
  • Raudonoji paprika: 1 vnt.
  • Avokadas: 1 vnt. (pasirinktinai)
  • Šviežia kalendra: 50 g (arba petražolės)
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį

Narsharab padažui:

  • Narsharab: 3-4 šaukštai (granato padažas)
  • Olive aliejus: 2 šaukštai
  • Medus: 1 šaukštas (pasirinktinai)
  • Citrinos sultys: 1 šaukštas
  • Česnakas: 1 skiltelė (suspausta)

Gaminimas:

1. Ančių krūtinėlės paruošimas

Pirmiausia pasiruoškite ančių krūtinėles. Jas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Šoną su oda kryžiaus formos įpjaukite, kad pervirtų riebalai. Šitai padės oda tapti traškia. Po to pagardinkite druska ir pipirais.

2. Keptuvė ir kepimas

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Dedant ančių krūtinėles, jas dėkite odos puse žemyn. Kepkite apie 6-8 minutes, kol oda taps aukso spalvos ir traški. Po to apverskite ir kepkite dar 4-5 minutes, priklausomai nuo to, kaip gerai norite, kad būtų iškepta.

3. Daržovių paruošimas

Kol ančių krūtinėlės kepa, paruoškite daržoves. Pomidorus perpjaukite pusiau, agurką supjaustykite plonomis juostelėmis, morką – smulkiais gabaliukais, o raudonąją papriką – kubeliais. Avokadą nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Šviežias kalendras supjaustykite smulkiai.

4. Padažo paruošimas

Mažame dubenėlyje sumaišykite narsharab, alyvuogių aliejų, medų, citrinos sultis ir suspaustą česnaką. Viską gerai išmaišykite. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

5. Salotų komponavimas

Atvėsusias ančių krūtinėles supjaustykite plonomis juostelėmis. Patiekite salotas didelėje lėkštėje, ant salotų lapų sudėkite visus paruoštus daržoves ir ančių juosteles. Paskutinį žingsnį, užpilkite narsharab padažą ant salotų. 🍋✨

6. Patiekite

Patiekite salotas šiltas arba kambario temperatūroje. Jos puikiai tinka tiek laikams pakelti, tiek ir šventėms. Skanaus! 🥳🍽️

Parašykite komentarą