Abrikosų biskvitas Receptas


Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai 🥚
  • 100 g cukraus 🍬
  • 100 g miltų 🌾
  • 50 g lydyto sviesto 🧈
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių 🍞
  • 2-3 švieži abrikosai 🍑
  • Vanilės ekstraktas (pagal skonį) 🌼

Paruošimo procesas:

1. Kiaušinių plakimas:
Pirmiausia, į didelį dubenį įmuškite tris kiaušinius. Naudodami elektrinį plakiklį, plakite kiaušinius kartu su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi (apie 5-7 minutes). Taip pat galite įdėti šiek tiek vanilės ekstrakto, kad biskvitas būtų aromatingesnis.

2. Miltų paruošimas:
Mažame dubenėlyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Šią mišinį pamažu suberkite į kiaušinių masę, švelniai maišydami mentele. Svarbu, kad kiaušinių masės nekartotumėte, kad biskvitas liktų purus.

3. Sviesto įpylimas:
Į masę pamažu įpilkite lydyto sviesto, vėl švelniai maišydami. Tai suteiks biskvitui drėgmės ir papildomo skonio.

4. Abrikosų paruošimas:
Abrikus nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Jei norite, galite juos supjaustyti į mažesnius gabaliukus. Tai suteiks biskvitui daugiau tekstūros ir skonio.

5. Tešlos formavimas:
Įkepkite kepimo formą (aplinka arba kvadratinę) su kepimo popieriumi, o tada supilkite paruoštą masę. Ant viršaus tolygiai paskirstykite supjaustytus abrikosus, kad jie būtų gerai įstatyti į tešlą.

6. Kepimas:
Kepkite biskvitą prieškaitintoje orkaitėje, 180 °C temperatūroje, apie 25-30 minučių. Patikrinkite su šakute – jei ji išeina švari, biskvitas yra iškepęs.

7. Aušinimas:
Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti formoje apie 10 minučių. Tada išimkite biskvitą iš formos ir palikite atvėsti ant grotelių.

8. Patiekimas:
Biskvitą galite pabarstyti cukraus pudra arba patiekti su grietinėle. Skanaukite šaltai arba šiltai, tai puikus desertas su puikiu abrikosų skoniu! 🍰✨

Bon appétit!

Parašykite komentarą