Net jei paprastai kepate labai skanius blynus, bent kartą per metus per Užgavėnes kepkite blynus iš mielinės tešlos. Blyneliai atlygins jūsų pastangas puriais, erdviais, rausvais gražuoliais. Spustelėkite čia, jei norite rasti paprastą raugintų blynų receptą.
Ingredientai Blyneliai ant raugintos tešlos (12 porcijų)
Miltai – 6 puodeliai
Pienas – 4 puodeliai
Sviestas (arba margarinas) – 3 šaukštai
Kiaušiniai – 2 vnt.
Druska – 1,5 šaukštelio.
Cukrus (nebūtina) – 1-2 šaukštai.
Šviežios mielės – 40 g
arba sausos mielės – 10-15 gr
Blynų ant rūgpienio receptas žingsnis po žingsnio
Recepto nuotrauka: Blyneliai ant rūgpienio – 1 žingsnis
Kaip kepti paplotėlius su rūgpieniu:
Pasigaminkite raugą. Į indą įpilkite 2 puodelius šilto vandens ir ištirpinkite mieles.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su rūgpieniu – 2 žingsnis.
Suberkite 3 puodelius persijotų miltų.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su rūgpieniu – 3 žingsnis.
Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su rūgpieniu – 4 žingsnis
Uždenkite ir padėkite blynams skirtą rūgpienį 1 valandai šiltoje vietoje.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su rūgpieniu – 5 žingsnis
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su rūgpieniu – 6 žingsnis.
Kai troškinys bus paruoštas, suberkite druską, cukrų, kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą arba margariną. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su rūgpieniu – 7 žingsnis
Suberkite likusius persijotus miltus ir išminkykite tešlą iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Blyneliai ant rūgpienio – 8 žingsnis
Pašildykite pieną. Ištirpinkite tešlą šiltame piene, pamažu supilkite po puodelį ir kaskart išmaišykite tešlą.
Recepto nuotrauka: Blyneliai ant rūgpienio – 9 žingsnis
Uždenkite indą su tešla ir 30 minučių pastatykite į šiltą vietą.
Pakilusią tešlą išminkykite, kad ji susigulėtų, tada 30 minučių padėkite į šiltą vietą, leiskite jai pakilti ir vėl išminkykite.
Recepto nuotrauka: Blyneliai ant rūgpienio – 10 žingsnis.
Kiaušinių baltymus išplakite iki putų. Į tešlą įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus. Palikite pakilti.
Recepto nuotrauka: Blyneliai ant rūgpienio – 11 žingsnis.
Blynus kepkite iš karto, kai tik tešla pakils.
Įkaitinkite keptuvę, geriausia nepridegančią. Į keptuvę supilkite dalį tešlos ir paskirstykite ją po visą paviršių. Blyną kepkite ant vidutinės ugnies apie 2 minutes iš vienos pusės.
Recepto nuotrauka: Blyneliai ant rūgpienio – 12 žingsnis
Tada dar apie 1,5 minutės kepkite iš kitos pusės.
Sudėkite paruoštus blynus ir uždenkite juos rankšluosčiu, kad nesusidarytų lupenos. Kiekvieną blyną galite patepti sviestu.
Recepto nuotrauka: Blyneliai ant rūgpienio – 13 žingsnis
Paruošta gaminti Luffy rūgpienio blynus.
Kvietiniai blynai pavyksta, jei tešla pakyla bent 2-3 kartus.