Blyneliai su ryazhenka

Švelnūs ir ploni blyneliai ant ryazhenka gali būti kepami Shrove Tuesday. Rekomenduoju:)

Ingredientai Blyneliai su ryazhenka (6 porcijoms)

Kvietiniai miltai – 8-9 šaukštai
Rauginti kopūstai – 400 ml
Vištienos kiaušiniai – 2 vnt.
Druska – 1 žiupsnelis
Cukraus – 1-3 šaukštai.
Soda – 0,5 šaukštelio.
Augalinis aliejus – 3-4 šaukštai.
Jei turite storą ryazhenka, ir tešla yra šiek tiek storas, tada prieš kepant galite įpilti 100 ml pieno (arba vandens) ir gerai išmaišyti tešlą.

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Blynai ant ryazhenka
Recepto nuotrauka: Blyneliai su ryazhenka – 1 žingsnis
Prieš jus esantys recepto ingredientai.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su ryazhenka – 2 žingsnis
Dubenyje suplakite kiaušinius.

Recepto nuotrauka: Viso grūdo blynai – 3 žingsnis
Įberkite cukraus ir druskos.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su ryazhenka – 4 žingsnis.
Gerai išplakite.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su ryazhenka – 5 žingsnis
Įdėkite ryazhenka, išmaišykite. Įmaišykite sodą.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su ryazhenka – 6 žingsnis.
Gerai išplakite mišinį. Persijokite miltus, po truputį (2 šaukštus). Visą laiką maišykite.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su ryazhenka – 7 žingsnis
Įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite mišinį.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su ryazhenka – 8 žingsnis
Tešla blynams paruošta.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su ryazhenka – 9 žingsnis
Įkaitinkite keptuvę, pirmąją keptuvę patepkite augaliniu aliejumi. Įpilkite samtį tešlos, paskleiskite ploną blynų sluoksnį po visą keptuvę. Blyną kepkite ant vidutinės ugnies, kol jis taps purus (apie 1 minutę iš vienos pusės).

Recepto nuotrauka: Blynai su ryazhenka – 10 žingsnis.
Tada apverskite blyną ir apkepkite iš kitos pusės (apie 1 minutę).

Recepto nuotrauka: Blyneliai su ryazhenka – žingsnis Nr. 11
Taip iškepkite visus blynus. Sudėkite blynus į lėkštę.

Recepto nuotrauka: Blynai ant ryazhenka – žingsnis 12.
Blynus ant ryazhenka patiekite šiltus, su džemu, uogiene, grietine, raudonaisiais ikrais.
Gero apetito!

Parašykite komentarą